10-годишно дете бере душа, след като…

https://crimes.bg/kriminalno/10-godishno-dete-bere-dusha-sled-kato/28489 Crimes.bg
10-годишно дете бере душа, след като…

Дете на 10 години бере душа, след като бе зверски нахапано от куче.


Случката се е разиграла в хасковското село Въгларово. Животното е нанесло жестоки рани на момченцето. Лекари в пловдивска университетска болница се борят за живота на детето.


Кучето, което е нападнало детето е от породата азиатски вълкодав. След като излиза от двора, детето бива нападнато.


Пред БНТ Димитър, който е очевидец на инцидента разкрива, че заварил детето да лежи в локва кръв и баба му до него. Десет минути по-късно пристигнала линейката, превързали детето и го откарали.




Въпросното куче е едно от няколкото, оглеждани завързани за дървета. От много години жителите на селото подават жалби, но на собствениците били наложени глоби едва през 2019 г. Жителите на селото обаче са категорични, че това не прави кучетата по-малко опасни и допълват, че е невъзможно човек да премине безопасно пеша през въпросния участък.


Хората определят отношението на собственика като ненормално. Те искат по някакъв начин да бъде предотвратено това нехайство.


Към момента кучето, нападнало детето е настанено в приют и ще остане там докато тече разследването по случая. Все още не е повдигнато обвинение срещу собственика му, но се очаква това да се случи в рамките на днешния ден.


bTV отбелязва, че детето е в кома. Нараняванията му, са основно в областта на черния дроб и единия от бъбреците.


Собственикът на азиатския вълкодав Анастас Караиванов има общо шест кучета и всички те са агресивни. Той обаче твърди, че ги отглежда за охрана.

Жалва се крещейки пред репортерите, че първо му смачкали джипа, след това му спукали гумите, а накрая му окрали овце и никой не му помогнал. Преди това той ги изгони със заплахи от дома си. Категоричен е, че кучетата му винаги са вързани.

Източник: blitz.bg

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.