Пловдивчани оглавиха безапелационно класация за…

https://crimes.bg/analizi/plovdivchani-oglaviha-bezapelacionno-klasaciya-za/40234 Crimes.bg
Пловдивчани оглавиха безапелационно класация за…

Регистрирани са 675 катастрофи с травматизъм

През 2020 година статистиката на ОДМВР-Пловдив отчита голямо намаление на броя катастрофи със загинали и ранени в сравнителен 5 и 10-годишен период.

 

Въпреки това пловдивчани остават първенци по нарушения на пътя.

Регистрирани са 675 катастрофи с травматизъм с 36 загинали и 847 ранени участници. В сравнение с 2019 г намалението на катастрофите е със 141 по-малко, 24 ма загинали по-малко и 207 по-малко ранени.

 

В проценти намалението изглежда така – почти 57% спад в броя на загиналите, намаление с 20% на възникналите пътни произшествия в сравнение с 2019 г. С 20% е намалението и при броя на ранените, уточнява "Пловдив24".

 

Въпреки това, остава голям броя на настъпилите пътни произшествия на територията на областта. Характерно е, че те възникват поради отнемане на предимство, преобръщане на или извън пътното платно, следствие на превишена или несъобразена скорост, неправилно изпреварване и неспазване на дистанция.

 

В Пловдив най-често възникват пътни инциденти на булеварди, които предразполагат към управление с превишена скорост, отнемане на предимство, включително и на пешеходец и произшествия след употреба на алкохол и упойващи вещества.

 

В областта най-често възникват произшествия на АМ "Тракия", първокласните и второкласни пътища. Те са следствие на неправилно изпреварване, несъобразена скорост, излизане и преобръщане извън пътното платно.

 

Особено характерно е, че в по-малките населени места причините за тези произшествия са шофиране след употреба на алкохол, наркотични вещества, неправоспособност и ПТП с пешеходци в тъмната част на денонощието. Обикновено те възникват в почивните дни или в тъмната част на денонощието.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.