Първи снимки на смъртоносния шофьор - нарушителя е вече в ареста (СНИМКИ)

https://crimes.bg/analizi/parvi-snimki-na-smartonosniya-shofyor-narushitelya-e-veche-v-aresta-snimki/37812 Crimes.bg
Първи снимки на смъртоносния шофьор - нарушителя е вече в ареста (СНИМКИ)

Разпитът на 26 годишният футболист се е провел в присъствието на психолог, той твърдял, че чувал гласове в главата си, които го подтикнали към смъртоносните действия. В момента Ален Ризванович все още не е настанен в психиатрична клиника, а е задържан под стража.


Това е ножът, на австриеца, който той е използвал при опит за нападение на случайни цивилни, намиращи се в близост до него. Свидетелите разказват, че младият шофьор не бил с всичкия си в онзи момент. "Имаше луд поглед в очите, крещеше и размахваше ножа. От далече се виждаше, че човека не е добре." - коментираха присъстващи на фаталната случка.

 

Не по - късно от 7ми юли ще бъде разгледано производството по делото на Ален Ризванович и ще бъде обсъдено задържането му под стража, до тогава полицията ще продължи с проверките по случая. Обвиняемият не е посочил адвокат и за това му е назначен служебен такъв. 

В понеделник е аутопсията на 3мата загинали, сред които момче на 4 години, момиче на 24 и младоженецът Адис Долич на 28 години. И тримата са загинали на място, а експертите казват, че нараняванията им са, като от пътен инцидент на магистрала, т.е. наранявания от много висока скорост.

Младият австриец е обвинен и за домашно насилие над жена си, която карал да носи забрадка. Тя и децата им били отседнали на друго място, докато той бил в къщата на родителите си. 

Оказва се, че не само това са изявите на австриеца. Преди няколко месеца той закупил оръжие - полуавтоматична пушка с боеприпаси, което обаче му е била отнета, заради няколко инцидента, случили се непосредствено преди лудото шофиране на футболиста. След обиск на жилището на Ризванович не са открити други оръжия, но по - озадачаващото е, че не са намерени никакви мобилни телефони, лаптопи, компютри и тн., единствено една SIM карта, и множество електронни медии, които са били иззети от дома му и в момента се оценяват.

На инцидента има около 150 свидетели, които се очаква следователите да разпитат, заедно с видеото от камерите и множеството снимки, те се надяват да имат обеснение по случая възможно най - скоро.

Пробата от кръвта на футболиста показва, че той не е употребил алкохол, преди да седне зад волана.

В Грац са подготвили специален маршрут за погребението на жертвите от инцидента, който обхваща почти целия град. Крайната точна е кметството, където ще се проведе обща молитва за тримата загинали. Там ще присъства и федералният президент Хайнц Фишер. Целият град е в траур след злощастното събитие, което погуби 3 живота. В деня на погребението по всички табели на магистралите и главните пътища в града ще бъде изписано "Graz trauert" в памет на загиналите.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.