Пациентите с диабет да внимават! Ковид е много по-опасен за тях

https://crimes.bg/analizi/pacientite-s-diabet-da-vnimavat-kovid-e-mnogo-po-opasen-za-tyah/43596 Crimes.bg
Пациентите с диабет да внимават! Ковид е много по-опасен за тях

Всеки пети пациент с диабет, приет в болница с коронавирус, умира в рамките на 28 дни, показват резултатите от ново проучване, предават световните осведомителни агенции.
Източник:
2021-02-18 11:54:00


Анализи


4

Прочетено: 60984

Кратка връзка
Всеки пети пациент с диабет, приет в болница с коронавирус, умира в рамките на 28 дни, показват резултатите от ново проучване, предават световните осведомителни агенции.

Изследването е на Нантския университет. Проучването разкрива още, че всеки осми пациент с диабет, хоспитализиран с коронавирус, все още е в болница 28 дни след приемането му.Откритията показват още, че в 28 дни на хоспитализация 577 от 2796 пациенти в изследването (21%) са починали, докато почти 50% (1404) са изписани, като болничния престой е бил девет дни.Около 12% са останали в болница 28 дни, докато 17% са били прехвърлени в друго здравно заведение. Изследването е публикувано в журнала Diabetologia.През май 2020 г. бяха публикувани предварителните резултати от изследването, които показваха, 10% от пациентите с диабет, приети в болница с коронавирус, умират в рамките на седем дни.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.