Младеж получи куршум в главата при опит да защити приятелката си

https://crimes.bg/analizi/mladezh-poluchi-kurshum-v-glavata-pri-opit-da-zashtiti-priyatelkata-si/38389 Crimes.bg
Младеж получи куршум в главата при опит да защити приятелката си

Случката  предизвика скандал на политическата сцена

24-годишен младеж получи куршум в главата при опит да защити приятелката си по време на грабеж.

 

Случката се е разиграла на една от улиците в италианската столица Рим, предава агенция АНСА.

Младежът е издъхнал в болницата ден след нападението. Полицията издирва двама извършители и е обявила, че ще им бъдат повдигнати обвинения за убийството.

 

Приятелката на убития е пострадала, но няма риск за живота ѝ. 24-годишният Лука Саки в сряда вечерта се разхождал със своята приятелка в района на „Кафарела“ в италианската столица. Двама мъже изскочили зад тях и сграбчили чантата на жената, като дори я ударили с тъп предмет в задната част на главата.

 

Младият мъж се опитал да реагира, но нападателите стреляли по него. Той е бил прострелян в главата и е бил отведен в болницата в критично състояние. Убийството предизвика скандал на политическата сцена. Матео Салвини обвини правителството, че е направило катастрофални съкращения в бюджета на полицията. Премиерът Джузепе Конте го нарече „жалък“, защото използва тази трагедия за политически цели.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.