Любо Чука отсвири боса си Таки

https://crimes.bg/analizi/lyubo-chuka-otsviri-bosa-si-taki/37367 Crimes.bg
Любо Чука отсвири боса си Таки

ММА боеца Любомир Симеонов – Любо Чука е прекъснал окончателно контактите си с бившия си бос Христофорос Аманатидис-Таки и дори не му вдигал телефона, издават от обкръжението на спортиста. Соченият за предводител на страховитата банда биячи от близкото минало -  “Чуковете”, не искал името му да се свързва с ъндърграунда и сменил изцяло компанията си.

Според хора от настоящото му обкръжение той дори да отказал да посети наркобоса Таки в Дубай, където  е отседнал от години заради проблемите със закона у нас. Поканата била Любо Чука и още няколко приближени от някогашната му бригада да заминат при Таки за  новогодишните празници, но Симеонов обаче отклонил поканата,оправдавайки се с неотложни спортни ангажименти.

“Той заряза Таки окончателно. Не иска и да чуе за него и много често даже не вдига на непознати номера от чужбина, от които вероятно го търси той. Отдал се е на спорта и избягва всякакъв допир с хора от бившите групировки. Иска да започне нов живот на чисто”, разказват ММА бойци.

От месец насам 125-килограмовият мъжага може да бъде засечен из София зад волана на нов джип “Мерцедес” G класа , известна в мутренските среди с названието си “кубче”. Поръчковият джип на Любо Чука е кафяв на цвят и е с фабрично потъмнени задни стъкла. Моторът на возилото е с 8-цилиндров двигател. Лъскавото возило има абсолютно всички екстри, а автомобилни дилъри твърдят, че заводската му цена е твърдо фиксирана на 130 000 евро – около 250 000 лева.

Тази нова придобивка обаче издава, че Симеонов не е превъзмогнал напълно спомена от убийството на брат си Славчо, който преди 10 години бе застрелян от наемни килъри зад волана на същия джип “Мерцедес” G класа, само че по-стар модел. Възможно това да е причината да си купи именно с такава мощна кола, която предлага много защити, макар че на 19 август 2004 г. тя не спаси брат му.

Тогава двама стрелци причакаха Любо Чука и брат му Славчо пред платен паркинг в квартал “Павлово” и откриха стрелба срещу тях, докато двамата братя се качваха в бронирания джип “Мерцедес” G класа, собственост на тогавашния им бос Христофорос Аманатидис-Таки. т Любо успял да избяга куршумите зад  бронираната врата на джипа, но брат му нямал този късмет и бил уцелен два пъти преди да издъхне в ръцете на Чука. Славчо, който бе шеф на охраната на Таки, бе погребан с почести от боса си, а дълго след това Любомир Симеонов не можеше да превъзмогне загубата и отказваше да се пътува с колата превърнала се в лобно мястно на брат му. Според приятели на Любо Чука той се решил да си вземе новия модел на “Мерцедес” G класа заради синовете си, с които често ходи на планина и се налага да преодолява трудно проходими терени. Сегашното му возило – спортно “Ауди” RS6 не позволявало това. Макар разделен с майката на децата си Милена от миналата пролет, Любо Чука прекарвал много време със синовете си и не пропускал родителските срещи.

Познати твърдят, че коравият мъж преодолява трудно драматичната раздяла с дългогодишната си приятелка, за която твърдеше, че е жената на живота му.

Крахът на връзката им изненада дори най-близките им, тъй като Любо винаги е демонстрирал лоялност и вярност към половинката си Милена, от която има двама синове. Връзката между ММА боецът и чаровната брюнетка води началото си от смутната за групировката ВИС 2 2005 г. Тогава босът на висаджиите Георги Илиев бе разстрелян от наемен убиец, а мястото му на върха бе заето от Христофорос Аманатидис – Таки.

 

По това време Любо Чука бил най-довереният човек на Таки и с негова подкрепа бизнесменът от квартал “Люлин” се превърна в едноличен властелин на софийските улици. През 2008 Таки избяга в Дубай, а най-верните му хора бяха арестувани и впоследствие осъдени за търговия с дрога. Сред подсъдимите бе и Любо Чука, който според обвинението е ръководил страховитата наказателна “Банда на Чуковете”,извества с това, че е рязала уши и трошила крака на конкурентни наркодилъри. В крайна сметка Любомир Симеонов отърва затвора и се преквалифицира в професионален ММА боец, като обяви, че е скъсал с подземния свят и че се посвещава на любимата си Милена и отглеждането на двамата си синове. За нещастие безгрижният му семеен живот обаче не продължил длъго, тъй като друга брюнетка му завъртяла главата и след като научила за аферата, жена му го изгонила. ММА боецът плащал солидна издръжка за децата си и се стараел нищо да не им липсва.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.