Хората от ъндърграунда шушукат кой е натопил Митьо Очите

https://crimes.bg/analizi/horata-ot-andargraunda-shushukat-koy-e-natopil-mityo-ochite/38337 Crimes.bg
Хората от ъндърграунда шушукат кой е натопил Митьо Очите

Желязков твърди, че го е виждал преди 15 години, когато му бил два шамара

Хората от ъндърграунд шушукат, че знакова фигура от техните среди, е издала Митьо Очите.

Знаковата ъндърграунд фигура Георги Илиев е арестуван от тежко въоръжени спецченгета с долни гащи, натъпкани с дрога, пише "Флагман". 

 

Любопитните подробности станаха известни по време на делото срещу бургазлията, който се призна за лидер на опасна наркобанда, сключи споразумение и се размина с условна присъда. Според слуховете в ъндърграунда Илиев изтъргувал свободата си след показанията срещу несебърския бос Димитър Желязков-Очите.

 

Жоро Илиев е арестуван пред дома си в ж.к. „Лазур“ на 4 септември м.г., около 14 ч. след обяд. По това време паралелно са задържани още 11 души в цялата Бургаска област. При обиска на Илиев криминалистите откриват богат асортимент наркотици, скрит в боксерките на боса на бандата. Впечатление правят 6-те дози висококачествен кокаин, всяка от които е около 1 гр.

 

Бургазлията имал в себе си още: хапчета екстази, около 20 гр. пико и малко трева. В гаража му са открити още няколко дози коноп. Претърсен е и негов апартамент в комплекс „Сънидей 3“, където ченгетата намират хашиш и близо 60 гр. трева. В дома на Илиев имало и голяма сума пари – над 15 000 лв. От делото става ясно още, че бандата контролирала две наркоферми край Бургас. 

 

Едната била в къщата на другия член на ОПГ-то Минчо Минчев в Българово. Там криминалистите заварили 18 конопени растения, достигащи височина от около 1,5 м. Другата наркоплантация обаче е още по-впечатляваща. Тя се намирала в поземлен имот на юг от Бургас, добре скрита между земеделски култури.

 

С нея се занимавал Антон Динев, а по време на акцията бопаджиите иззели 29 растения, всички високи около 2 м. Според експертизата откритата дрога е около 1,5 кг. Самият Антон Динев пък е закопчан в дома си в ж.к. „Братя Миладинови“ с минимално количество – около половин грам трева. Четвъртият осъден като част от бандата на Жоро Илиев обаче е сгащен с много сериозни количества.

 

Качулките първо открили в джипа Фолксваген Туарег на бургазлията Йордан Стойков: 8 дози трева, 3 дози хашиш и 4 – пико. В апартамента  му са намерени около 330 гр. коноп, почти 50 гр. хашиш и 3 г метамфетамин. Според материалите по делото групата е действала от началото на м.г. до момента, в който е разбита – 4ти септември, на територията на цялата Бургаска област.

 

Участниците в нея използвали насилствени методи, за да налагат контрол над пазара на дрога – заплахи и побои. Въпреки блестящата акция на бургаската полиция и ГДБОП и сериозните обвинения, по които законът предвижда двуцифрени присъди, и четиримата обвиняеми сключиха споразумения и се разминаха с условни. 

 

Те влизат с чисто съдебно минало по делото, като единствено лидерът Георги Илиев и Йордан Стойков са осъждани, но вече реабилитирани. Жоро Илиев се призна за виновен и получи 2-годишна присъда, отложена с изпитателен срок за 3 години.

 

Същото сториха и останалите членове на ОПГ-то Йордан Стойков, Антон Динев и Минчо Минчев. Първият получи същото наказание като боса, Антон – 1 година и 2 месеца с 3-годишен изпитателен срок, а най-леко се размина Минчо – 1 година, отложена за 3. Лидерът на бандата Илиев изкарва близо 6 месеца в ареста, след което мистериозно е освободен на 21 февруари т. г. с най-леката мярка – подписка. 

 

Точно по това време несебърският бос Митьо Очите и неговият адвокат Илиян Василев разкриха, че буразлията е пропял срещу току-що екстрадирания от Турция Желязков. „Изкараха свидетел, който лъже. От 15 години бил с мен, някакъв Георги Илиев. Виждал съм го преди 15 години. Тогава му бих два шамара, защото закачаше дъщеря ми“, обяви в съдебната зала Очите.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.