Горещи новини от съда в Турция за обвинените в убийство български граничари

https://crimes.bg/analizi/goreshti-novini-ot-sada-v-turciya-za-obvinenite-v-ubiystvo-balgarski-granichari/41489 Crimes.bg
Горещи новини от съда в Турция за обвинените в убийство български граничари

Горещи новини от съда в Турция за обвинените в убийство български граничари

 

Днес поисканата отмяна за издирването с „червена бюлетина“ и екстрадиция на 4-мата български граничари, които са обвинени за смъртта на турски бракониер, бе отхвърлена от съда в Турция.

 

Адвокат Джошкун Молла, който защитава правата на граничните служители е поиска това, съобщава БЛИЦ, позовавайки се на БНР.

 

Бившият граничен полицай Михаил Цонков и колегите му Живко Петков, Никола Костов и Николай Петков са обвинени за смъртта на турски бракониер. Инцидентът се случи на границата ни край Резово през 2008 г.

 

Делото е насрочено за 28 декември.

 

Турският съд в Къркларели трябва да събере необходимите документи относно искането за екстрадиция. Сред тях са и биометрични снимки заедно с пръстовите отпечатъци на сънародниците ни.

 

Бургаският районен съд обаче отказва да изпълни поръчката. Бургаските магистрати се позоваха на европейската конвенция за взаимопомощ и прецениха, че едно и също лице не може да бъде разследвано и обвинено два пъти за едно и също престъпление.

 

Турският съд днес е отхвърлил предложението на адвокат Молла за отмяна на поисканата екстрадиция, пише БЛИЦ.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.