Бойко Борисов е искал да се помири с президента

https://crimes.bg/analizi/boyko-borisov-e-iskal-da-se-pomiri-s-prezidenta/34341 Crimes.bg
Бойко Борисов е искал да се помири с президента

Към настоящия момент Бойко Борисов и Румен Радев са в много обтегнати отношения. Премиерът обаче е нямал желание да се стига дотук.

Даниела Дариткова, председател на партия ГЕРБ, даде много интересно изявление за БНР. В него тя изясни, че не Бойко Борисов е искал да има война между правителството и президентството, а Румен Радев.

Министър-председателят е дал предложение да се сключи примирие между двете институции, тъй като не е искал да има напрежение в държавата, но явно не е бил чут от президента.

„Ние се отнасяме изключително отговорно към всеки протест“, каза председателката на ПГ на ГЕРБ и уточни: „Всеки протест, който не е просто, за да се търси политическа криза и ранно сваляне на управляващите от власт, може да бъде приет като коректив на управлението“. Дариткова беше категорична, че не трябва да се се спекули с важни теми и да се подклаждат страхове у хората по темата за влизането ни в „чакалнята“ на еврозоната“ – каза Дариткова.

„Имаме ясно обединение между всички политически сили за това, че посоката на България е влизане в еврозоната. Това потвърждава и нашата евроатлантическа ориентация, защото става дума не само за финансови параметри, а и за геополитическа ориентация“., сподели още тя.


 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.