10 години от разстрела на Васил Горчев - Кьоравия

https://crimes.bg/analizi/10-godini-ot-razstrela-na-vasil-gorchev-kyoraviya/37373 Crimes.bg
10 години от разстрела на Васил Горчев - Кьоравия

Днес се навършват 10 години от показния разстрел на благоевградския лихвар Васил Горчев пред комплекс "Ален Мак". На 20 януари 2005 година неизвестен до момента снайперист го застреля, докато Горчев разговаряше с покойния вече Ангел Димитров - Чората. Смъртта на Горчев сложи край на йерархията в подземния свят на Благоевград, друг не се намери да заеме мястото му на бос вече 10 години.

Васил Горчев, чиито кум е убитият водач на ВИС 2 Георги Илиев дълги години бе човекът, които контролираше новоизлюпените мутри в първите години на демокрацията. На тази дата дъщеря му Йоана изплака болката си, момичето, което тогава бе 12 годишно дете, не може да прежали баща си. След убийството му тя остана сама с майка си Таня, която води страшна битка, за да спаси част от раздадените от Горчев пари на заем и имотите му.

Двете момичета на Горчев оцеляха, независимо от трагедията, сполетяла дома им. В момента Йоана е студентка във Варна, а майка й Таня се грижи за хотела им в град Рила. На снимката, която публикуваме Йоана е в ръцете на кума си Жоро Илиев. Горчев е млад и щастлив татко.

Кой е вероятният извършител на убийството на Васил Горчев вижте тук

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.