За първи път в историята - В Районен съд Баба Верка осъди дядо, пробутал й брашно вместо хероин

https://crimes.bg/vodeshha-tema/za-parvi-pat-v-istoriyata-v-rayonen-sad-baba-verka-osadi-dyado-probutal-y-brashno-vmesto-heroin/36802 Crimes.bg
За първи път в историята - В Районен съд Баба Верка осъди дядо, пробутал й брашно вместо хероин

За първи път в историята на съдебната система се осъжда човек по обвинение в измама при забранена от закона дейност. Баба Верка е дилърка от години и се подвизава в Бургаско. През август 2012 г. “наркопласьорът” от Нова Загора продал на връстницата си от Бургас препечено брашно, вместо очаквания от нея хероин. Измамената беше конституирана като частен обвинител и успя да осъди мъжа за 1500 лв. обезщетение, а магистратите в съда в Нова Загора изпратиха за три години в затвора пенсионера С. Й. по обвинение в измама, представляваща опасен рецидив, твърди "Труд".С. Й. решил да пробута номера с брашното, след като лежал в затвора за грабеж и обсебване. Като излязъл на свобода, нямал пукната стотинка. Случайно се запознал с търговката на наркотици, известна като Верка. Веднага предложил услугите си, а Верка дотичала в Нова Загора. Взела един пакет, но в последствие разбрала, че е измамена и това я вбесило. Така бясната дилърка се обърнала към прокуратуратаВ жалбата си тя пише, че може да различи брашно от хероин, защото е лежала в затвора за наркотици. Окръжният съд в Сливен обаче оневинил С. Й. с мотива, че сделката е нищожна, тъй като няма писмено доказателство за нея.Освен това магистратите изрично подчертали, че дилърката “не само не е подведена под наказателна отговорност, а търси наказателно-правна защита на забранена от закона престъпна сделка, по която е страна”.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.