Позор! Бащата на кандидат-кмета Илиян Лалев – Желязко се гаври с несретници. Кара ги да му се молят за къшей хляб

https://crimes.bg/vodeshha-tema/pozor-bashtata-na-kandidat-kmeta-iliyan-lalev-zhelyazko-se-gavri-s-nesretnici-kara-gi-da-mu-se-molyat-za-kashey-hlyab-3/119496 Crimes.bg
Позор! Бащата на кандидат-кмета Илиян Лалев – Желязко се гаври с несретници. Кара ги да му се молят за къшей хляб

Докато бъдещият кмет на пловдивския район “Северен” бръмчи със скъпи лимузини, татко му усвоява общински кинти за храна на ученици

След като в два поредни репортажа Ви разказахме как кандидатът за кмет на пловдивския район “Северен” Илиян Лалев живее като руски олигарх, купува си индулгенции от настоящия кмет Здравко Димитров-Зико, печели обществени поръчки и назначава метресите си за общински съветнички, като междувременно палува с тях по екзотични и неприлично скъпи курорти, идва време да повдигнем завесата от къде идват несметните му богатства и как татко му – Желязко Лалев, се е превърнал в царя на манджата за детските градини в Пловдив и околностите.

Бърза и не особено прецизна справка показва, че само на първа страница в Гугъл излизат няколко договора на дружеството “Лалев Комерс”, управлявано от бащата на Илиян – Желязко Лалев за доставки на храна за пловдивски детски градини, както и на заведения за социално слаби граждани. Дейности, създаващи предпоставки за лесно забогатяване, особено предвид навика на множество доставчици да “играят” я с грамажите, я със състава и качеството на хранителните продукти.

Като споменахме бедните и окаяни пловдивчани, не може да не споменем и бруталното унижение, на което група несретници бяха подложени от бащата на Илиян Лалев през 2012 г. Не къде да е, а именно в район “Северен”, където синът на Желязко се кани да кметува.

Тогава група гладни и оскотели от мизерия старци зъзнаха на студа, чакайки час и половина за пилешка мръвка с картофи. Това стана при откриването на дългоочакваната трапезария в училище „Никола Вапцаров“ в квартал „Гагарин“ на район „Северен“. Възрастните хора били предупредени, че в десет часа ще получат безплатен обяд в откриващата се социална трапезария в училище „Никола Вапцаров“ в пловдивския район „Северен“.

Съдържателят на социалната трапезария Желязко Лалев не се смили над мръзнещите близо два часа старци и ги приюти на топло едва след като журналистически екип дойде на място по сигнал. С груб тон бащата на Илиян Лалев нахока несретниците, че по-рано от 11,30 не може да ги нахрани.

Менюто включваше пилешка мръвка с печени картофи. По спешност беше привикан и тогавашният районен кмет Ралев, който трябваше да открие трапезарията за бедни. Той дойде половин час след уречения. Вместо да отиде при възрастните, прегладнели и студуващи хорица, той заедно с Желязко Лалев предпочете да говори пред журналисти за приоритетите на района през.

Дневната разкладка на бедняците по онова време се изчисляваше на лев и 20 стотинки. „Лалев комерс“ от своя страна се нагуши от кметството с 10 000 лева за социалната услуга.

Дали 11 години по-късно синът на Желязко Лалев – Илиян ще бъде по-милосърден към изпадналите в нужда свои съграждани или по стар навик ще продължи да влачи развратници по скъпи курорти, предстои да видим.

Източник: bgistina.com

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.