Наглост: Дрогиран шофьор ще съди България за ареста

https://crimes.bg/vodeshha-tema/naglost-drogiran-shofyor-shte-sadi-balgariya-za-aresta/28106 Crimes.bg
Наглост: Дрогиран шофьор ще съди България за ареста

Известният с екшъна в двора на КАТ – Пловдив шофьор отправи сериозни закани по адрес на България и задържалите го полицаи.




Той твърди, че полицаите му спукали тъпанчето, защото при задържането му са го удряли. При докарването му в съда той използва момента, за да съобщи на медиите, че ще съди БЪлгария в Страсбург. Също така попита задържалият го полицай на какви стимуланти е.


Неговият адвокат поиска второ извършване на психиатричната експертиза, но състава на съда неуважи молбата му. Същото искане е било отправено и към първата инстанция, но и там са нямали успех.


 


Другото искане от съда е да освободи обвиняемия под домашен арест, защото не се чувствал добре, както и тъпанчето му е спукано след удар с юмрук от полицая, твърди той. Допълва, че в ареста не му спазвали елементарните човешки права.


 


На излизане от съда към ареста той извика към медиите въпросът полицаят, който му е счупил стъклото на какви стимуланти е. Също така заплаши, че ако му се възпали ухото, заради отказаното лечение от съда ще съди България в международния съд по правата на човека в Страсбург.


Ескортът му от съдебни охранители не му позволиха да доизкаже вижданията си.


 


Източник: blitz.bg

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.