Гърми скандал: За 500 хил.лв. държавата построила “частен” път на зам.-областния управител на Стара Загора Методи Марков. Той си купил 25 дка общинска земя на цената на iPhone 15

Бившият зам.-кмет на Мъглиж отказал керемиди на бедна старица, защото не гласувала за него. Псува на майка във Фейсбук, гърми пиян в дискотека и му отнемат лиценза по стрелба

https://crimes.bg/vodeshha-tema/garmi-skandal-za-500-hillv-darzhavata-postroila-chasten-pat-na-zam-oblastniya-upravitel-na-stara-zagora-metodi-markov-toy-si-kupil-25-dka-obshtinska-zemya-na-cenata-na-iphone-15-3/124100 Crimes.bg
Гърми скандал: За 500 хил.лв. държавата построила “частен” път на зам.-областния управител на Стара Загора Методи Марков. Той си купил 25 дка общинска земя на цената на iPhone 15

Бившият зам.-кмет на Мъглиж отказал керемиди на бедна старица, защото не гласувала за него. Псува на майка във Фейсбук, гърми пиян в дискотека и му отнемат лиценза по стрелба

Скандален сигнал за самоуправство, конфликт на интереси, злоупотреба със служебно положение и неправомерно отклоняване на бюджетни средства за лични цели от страна на зам.-областния управител на Стара Загора Методи Марков,  пристигна на редакционната ни поща.

 

Подателите на жалбата твърдят, че през 2022 г., когато Марков е бил зам.-кмет на Мъглиж, се е възползвал от служебното си положение за да издейства луксозен ремонт на отсечката между тамошните села Шаново и Люляк, на стойност малко повече от 500 хил. лв. Пътят води не къде да е, а право до частният му стрелбищен комплекс  «Прошутър» в с. Шаново, пишат скандализираните съграждани. Според тях много по-належащи за ремонт шосета, които свързват малките населени места с общината и областния център са били “отсвирени” и лишени от финансиране, за да може настоящият зам.-областен управител на Стара Загора да лустроса личния си стрелкови комплекс.

 

Потвърждение на сигнала намерихме и в една от фейсбук групите на община Мъглиж. Потребител, чието име пазим в редакцията, пише следното (бел. ред.: запазваме автентичния правопис на автора): “….Защо се правят търгове в с. Шаново и ти, Методи Марков участваш в тях, и ги печелиш? Защо се направи тази магистрала до стрелбището ти с 20см асфалт, по която не пътува никой освен ти, докато пътищата в общината са в окаяно състояние? Можеше да се направи с асфалта от твоя път Сушилните, с. Юлиево, с. Дъбово, всички други пътища са по-належащи. Който те е сложил за зам.-областен управител акъл няма. ТEЖКО И ГОРКО НА БЪЛГАРИЯ АКО ВСИЧКИ РЪКОВОДИТЕЛИ СА КАТО ВАС - НЕКАДЪРНИЦИ!…”

 

Строителството, от което според подателите, се е облажил самият Методи Марков, е част от проект за рехабилитация и реконструкция на общинската пътна мрежа в Мъглиж. Парите идват с подписа на Държавен фонд “Земеделие” по ПРСР на обща стойност 5 811 593,51 лева. Книжата са изготвени от общинската администрация и кметският екип на община Мъглиж, част от който по онова е бил Марков. Това означава, че е много вероятно той да се е възползвал от високия си пост, посочвайки кои са приоритетните за асфалтиране междуселски отсечки. Докато жителите на Сушилните, Юлиево и Дъбово пукат гуми и катастрофират по разбити селски пътища, зам.-областният управител на Стара Загора ще се вози като бей по мазния нов асфалт, гневят се хората.

 

Екипът ни тръгна по следите на фейсбук публикацията, твърдяща, че търговете в с. Шаново се печелят от въпросния Методи Марков, който прочие някога е бил кметски наместник там. Проверка в имотния регистър показа, че на 24 юли 2023 г., малко след встъпването си като зам.-областен управител, сдружението с нестопанска цел “МСАкадемия”, в чиято управа е героят на днешния ни разказ, си купува 25 000 кв. м. (бел. ред.: 25 дка) парцел плюс сграда в селото за сумата от 3 520 лв. - почти колкото струва новият iPhone 15. Продавач е не кой да е, а община Мъглиж, която е под “шапката” на Областната управа в Стара Загора. Как, кой и защо харизва за жълти стотинки златните тракийски ниви, оставяме на ДАНС, МВР, КОНПИ и лично на министър-председателя Николай Денков да отговорят.

 

Кой е Методи Марков?

Преди да бъде назначен от сглобката на сладкия държавен пост през лятото на 2023 г., той е бил последователно зам.-кмет на гр. Мъглиж и кметски наместник в с. Шаново, обл. Стара Загора. Вън от обществените си функции, Марков развива сладък бизнес в областта на спортната стрелба чрез участието си в Стрелкови клуб “Ронин” - Стара Загора и Сдружение с нестопанска цел “МСАкадемия”. В това си качество той присъства в управлението на частното стрелбище по динамична стрелба «Прошутър» с. Шаново, общ. Мъглиж, което е основен обект в настоящото журналистическо разследване. Екипът ни проверява сигнал, че там се използват незаконни патрони, купени без документи и внесени контрабандно през Италия от лица, свързани със стрелкови клуб “Winners”, от чието име Марков се състезава. Очакваме реакция от НАП и МВР на наше запитване по темата.

 

Злите езици твърдят, че откакто е част от ръководството на Областната управа в Стара Загора, той бил вдигнал мерника на някогашния си шеф – кмета на Мъглиж Душо Гавазов. Въпреки, че двамата са съпартийци, Марков му гонел карез заради неуредени финансови въпроси и настройвал членската маса в областта срещу него.

 

Мъжкарското хоби по трап, двоен трап и скейт, (както е професионалният термин за този вид спортна стрелба) на старозагорския зам.-областен управител, най-вероятно е свързано с миналото му на служител в някогашната Националната служба по сигурност, от където, според наши източници в редиците на родното ФБР, е бил приятелски посъветван да напусне за да не му бъде наложено дисциплинарно уволнение.

 

Веднъж нагазил в дълбоките води на местната власт, Марков работи със завиден размах. В качеството си на зам.-кмет на Мъглиж той еднолично разпореждал да се съборят домовете на крайно бедни ромски семейства, които имали наглостта да не гласуват за него, разказват потребители във фейсбук. По същия начин отказал да даде стари керемиди на бедна старица, която му се примолила  да си стегне къщурката за зимата. Отговорът бил, че керемиди се полагат само на негови симпатизанти, а клетата баба била от опозицията.

 

Не по-малко скандална е и спортната биография на Марков, издадоха хора от оръжейните среди. Противно на обществените си ангажименти като член на федерацията по IPSC-динамична стрелба, една вечер кьоркютюк пиян, зам.-областният управител на Стара Загора вади оръжие и стреля сватбарската в дискотека. Въпреки високия си пост, юнакът изяжда порядъчен бой и бива позорно изгонен. От фейсбук е видно, че клубът му по clay shooting “Winners” е изключен от БФТС. Методи пък е лишен от състезателни права по трап, двоен трап и скейт трап за 3 години заради уронване престижа на този спорт.

 

Дали и кога Министерски съвет ще поиска оставката на разпищолилия се мъглижки дерибей, оставаме в очакване. В следващ материал сме Ви подготвили интересни разкрития за имотния хал на Методи Марков.

Източник: crimesbg.com

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.