Демерджиев е пътник в следващото служебно правителство

Двамата му заместници били на изчаквателна позиция

https://crimes.bg/vodeshha-tema/demerdzhiev-e-patnik-v-sledvashtoto-sluzhebno-pravitelstvo/53801 Crimes.bg
Демерджиев е пътник в следващото служебно правителство

Двамата му заместници били на изчаквателна позиция

Оказва се, че министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев е в страшен конфликт със своите заместници Венцислав Катинов и Емил Ганчев, както и с техните неформални патрони – видните съветници на президента Николай Копринков и Пламен Узунов. Това разкриват запознати с напрежението, видно и от свободните медийни изяви на министъра напоследък.

Те твърдят, че Демерджиев говори открито това, което мисли.

 

Освен това припомнят, че още като правосъден министър той се е откроявал с изключителна откритост в социалните мрежи, която може и да е нормална за пловдивски адвокат, но не подхожда на личност с амбиции в политиката. За разлика от тогава сега изявленията му не звучат хаотично, а са толкова прицелени и осмислени в духа на „Продължаваме промяната“.

 

Освен със своите либерални приказки, Демерджиев се е захванал да разплита схемите на високопоставени персони във властта чрез свои доверени служители. Самият той неколкократно загатна към обществото да очакват имена на министри, при което мнозина обръщаха поглед към бивши величия от ГЕРБ.

 

Оказва се обаче, че на мушката му е поне един от сегашните служебни министри, както и видни чиновници, назначени след ходатайства от националните кадровици Копринков и Узунов. Освен това на двамата президентски секретари не се харесвали и някои от акциите на вътрешния министър срещу купувачи на гласове. Смята се, че президентът също е свалил доверието си от Демерджиев и дори вече не му вдигал телефона.

 

Същевременно Радев и командата му дружно умирали от страх от импийчмънт, за който засега високо говори само Атанас Атанасов от ДСБ. Впрочем от ЕС и НАТО също били крайно недоволни от проруската опозиция на президента, който вече не крие своите пристрастия към Кремъл. Поради тази причина едва ли ще има недоволни, ако следващият парламент го изрита набързо от жълтите павета.

 

Като добър адвокат, Демерджиев си дава ясна сметка, че е пътник в тази конфигурация, при това не само защото предстоят избори. Запознати издават, че му е било намекнато, че дори и да няма редовно правителство, изобщо да не се готви за следващ мандат като министър.

 

Към днешна дата от Президентството продължават да го търпят само за да не избухне скандал преди вота. Иначе има с кого да го сменят – двамата му заместници били на изчаквателна позиция. Освен това според запознати Демерджиев се разминава с президентските секретари и по още една линия – за разлика от тях, той не идва от кръга на Георги Гергов и неговата масонска ложа. Ракетата му носител е бившият служебен министър Стефан Янев. Именно той доведе от Пловдив никому неизвестния дотогава адвокат и го направи правосъден министър, а близостта им била от години – и двамата са родов от село Поповица.

Източник: Уикенд, crimesbg.com

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.