Невероятен трик за незамръзваща течност за чистачки, вижте какъв

https://crimes.bg/uncategorized/neveroyaten-trik-za-nezamrazvashta-technost-za-chistachki-vizhte-kakav/27151 Crimes.bg
Невероятен трик за незамръзваща течност за чистачки, вижте какъв

Зимата е тук и всички шофьори са поставени пред трудностите й. Разбира се течността за чистачки и измиващата система на автомобила са от голяма важност за безопасното движение.


Старите шофьори използват трик, с който размразяват вече замръзнала течност и той е чрез добавяне на сол в нея. Солта има свойства, с които размразява леда, като тя също се използва и по улиците срещу замръзване пред домовете.


Солта може да е полезна, за да размразите останалата лятна течност за чистачки в казанчето, ако зимата ви е сварила неподготвени. Разбира се с нея може да се направи и нова течност, която да се използва през хладните зимни месеци.


Старите шофьори съветват да се постави цял плик сол в казанчето за чистачки, за да не замръзва до -20 градуса, като по този начин може да си направите доста изгоден разтвор в сравнение с готовите.


Важно е да се знае, че трябва да се прибягва до този метод само в краен случай и по необходимост. Честото поставяне на големи количества сол в казанчето ще доведе до корозия по системата за миенето и дори по-лошо – по металните части на колата, като капакът и калниците.


Източник: blitz.bg


Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.