Животът на принцеса Даяна бил истински кошмар

https://crimes.bg/po-sveta/zhivotat-na-princesa-dayana-bil-istinski-koshmar/40484 Crimes.bg
Животът на принцеса Даяна бил истински кошмар

Ревността породила редица трудни ситуации

Едва ли има някой, който да не е наясно с факта, че животът на публичните личности е труден и принцеса Даяна не прави изключение от това правило.

 

Нито доброто, нито лошото могат да останат скрити за дълъг период от време, защото навсякъде има любопитни очи.

 

Фактът, че нещата между принц Чарлз и принцеса Даяна не вървят, стана ясен почти веднага след сватбата.

Фотографите улавяха всяка стъпка на двойката. Даяна и до ден днешен се смята за най-сниманата жена в света. Нейната феноменална популярност беше обаче в края на брака.

 

Сега вече целият свят знае, че Чарлз е обичал друга жена през целия си живот с лейди Ди. За първи път принцеса Даяна публично призна това в скандално интервю за BBC през 1995 година.

Тогава тя каза нещо, което се превърна в крилата фраза: "Бяхме трима в този брак".

 

По време на разговора тя призна, че е влюбена в офицер Джеймс Хюит. На следващия ден принц Чарлз подаде молба за развод (по предложение на кралица Елизабет II). Някои вярват, че ако не бяха тези разкрития и последвалия развод, принцеса Даяна щеше да е жива и до ден днешен. Причината е, че те смятат, че тогава тя е нямало да загуби титлата си, кралските привилегии и най-вече специалната лична защита.

 

Още нещо стана ясно преди време от личния астролог на принцеса Даяна. В нейното интервю става ясно, че в навечерието на брака между Чарлз и нея, принцът й признал, че не я обича. Тогава Лейди Ди дори искала да развали сватбата.

 

Не се ангажираме да оценяваме достоверността на тези факти, както и твърдението, че Чарлз не е обичал жена си. На някои архивни снимки те изглеждат наистина щастливи и влюбени.

И все пак явно нещо в този съюз е накарало принцесата неведнъж да изглежда нещастна. Това личи в тъжния й и на моменти празен поглед.

 

Немалко фотоси показват, че Даяна често не е могла да скрие тъгата си, дори когато обективите на камерата са били насочени към нея.

Чарлз и Даяна предприемат турне през 1983 година (само две години след сватбата). Именно то бележи началото на края на този брак.

 

Това пътуване съвпада с желанието на австралийците да се оттеглят от Британската общност. То е и първото задгранично турне на Даяна и Чарлз, тъй като Короната беше в опасност и беше важно да се направи добро впечатление.

Нарастващото напрежение между тях трябваше да бъде скрито в интерес на монархията.

 

През първите дни Даяна изглеждала напрегната, уморена от дългото пътуване и изгоряла от слънцето. Всичко е било много стресиращо за девойка едва на 21 години. Журналистите очаквали оглушителния и провал, но това не се случило.

 

Станало неочакваното - след няколко дни тя свикнала с всичко и започнала да общува с австралийците дошли да видят принцът и принцесата. Тя се шегуваше с всички, снимаше се, разказваше подробности за малкия принц Уилям. Дори попита австралиец дали няма някое уиски в чантата си.

 

Всички започнаха да обожават Даяна именно в този момент. Във вестниците се появиха заглавия, че австралийците вече си искат монархията. Всички погледи бяха към нея, а никой не обърна внимание на Чарлз. Принцът, който през всичките 4 седмици слушаше само комплименти за жена си, беше бесен.

 

По-късно самата Даяна признава, че вниманието на медиите към нея, е предизвикало ревност. Поради това са възникнали много трудни ситуации и това е било началото на края

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.