Започна се! Лекар преживя истински ад, след като му бе поставена ваксината на „Модерна“

https://crimes.bg/po-sveta/zapochna-se-lekar-prezhivya-istinski-ad-sled-kato-mu-be-postavena-vaksinata-na-moderna/40229 Crimes.bg
Започна се! Лекар преживя истински ад, след като му бе поставена ваксината на „Модерна“

Компанията отказва да коментира единичния случай на проявена алергична реакция

Медик от Бостън е преживял истински ад, след като се е ваксинирал с ваксината на „Модерна“.

 

Изданието "Ню Йорк таймс" отбелязва, че това е първият подобен случай, свързан ваксината на „Модерна“.

 

Американските федерални власти разследват най-малко шест случая на хора, които са имали сериозна алергична реакция, след като са били инжектирани с ваксината на Пфайзер/Бионтех, припомня изданието.

 

Двете ваксини съдържат сходни съставки. Инцидентът с ваксината на „Модерна“ е станал миналия четвъртък. Онколог от Бостънския медицински център, който по принцип е бил алергичен към морски мекотели, е бил ваксиниран. Почти веднага след това имал остра реакция, почувствал се замаян, а биенето на сърцето му се е ускорило.

 

Ваксиниращият персонал разрешил на лекаря да използва устройството, с което той сам си поставя противоалергенен препарат. После медикът бил отведен в спешно отделение. След като състоянието му било оценено, той бил поставен под наблюдение и след известно време бил изписан.  Към днешна дата вече се чувства добре.

 

Компанията Модерна изрази готовност внимателно да проучи инцидента. От там обаче добавят, че не са готови да коментират единичен случай на проявление на алергична реакция.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.