Заловиха изверга от Хайленд парк, който застреля шестима и рани 31 други

https://crimes.bg/po-sveta/zaloviha-izverga-ot-haylend-park-koyto-zastrelya-shestima-i-rani-31-drugi/28394 Crimes.bg
Заловиха изверга от Хайленд парк, който застреля шестима и рани 31 други

Стрелецът от Хайленд парк е бил задържан, узна Crimes.


Той е идентифициран като Робърт „Боби“ Кримо, на 22 години, от Илинойс. Убиецът е бил арестуван докато е карал по магистрала извън Чикаго, съобщиха органите на реда. В издирването му се включиха стотици агенти на ФБР и полицаи.


Кримо застреля шест души и рани други 31 по време на тържествата за Деня на независимостта,


Жертвите на стрелбата са на възраст от 8 до 85 години, най-малко 4-5 от тях са деца. Пет от простреляните са починали на място, а шестата жертва е починала в болницата.


Според  генералния ни консул в Чикаго Светослав Станков при стрелбата няма пострадали българи.


Междувременно президентът Джо Байдън, информиран за случилото се, обеща федерална помощ за залавянето на стрелеца и заяви, че  в разговор с губернатора на щата Илинойс  Дж. Б. Прицкер и кмета на Хайленд Парк Нанси Ротеринг, е предложил "пълна подкрепа" от страна на федералното правителство.


Президентът каза още, че има много работа за вършене по отношение на насилието с оръжие, въпреки двупартийното законодателство за реформа, което той подписа миналия месец, и обеща, че няма да се откаже от борбата с епидемията от въоръжено насилие в САЩ.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.