Трагедия във Франция! Деца се борят за живота си, стъпкани от коне (Подробности)

https://crimes.bg/po-sveta/tragediya-vav-franciya-deca-se-boryat-za-zhivota-si-stapkani-ot-kone-podrobnosti/28280 Crimes.bg
Трагедия във Франция! Деца се борят за живота си, стъпкани от коне (Подробности)

Жестока трагедия разтърси Франция, узна Crimes.


Три деца се борят за живота си, след като бяха стъпкани от понита в северозападната част на страната. Трагедията се е разиграла по време на летен лагер, в който са участвали пострадалите деца.


Други 12 малчугана също са ранени, но няма опасност за живота им, съобщават местните власти. Сблъсъкът се е случил в конна база близо до Витр в департамента Ил е Вилен, където във вторник вечерта децата са били придружавани от възрастни за разходка.


"По пътя едно от понитата, вероятно водещото, се обърна по неизвестна причина, а останалите го последваха", заявиха от прокуратурата в регионалната столица Рен. "Животните се втурнаха в галоп и повалиха всички на земята".


Много от пострадалите на възраст от 7 до 11 години са били ритани в лицето, като копитата са причинили "ударна травма" и "счупени лицеви кости", заяви на пресконференция пред репортери водещият лекар от спешна помощ Луи Сула от болницата в Рен.


На двама работници от клуба на понитата е оказана медицинска помощ за шок, а три деца са откарани в болница с хеликоптер в критично състояние. Едно от тях остава под обща упойка в интензивното отделение, но животът им вече не е в опасност, обясни Сула.


Полицията е започнала разследване.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.