Прокуратурата се зае с Astra Zeneca

https://crimes.bg/po-sveta/prokuraturata-se-zae-s-astra-zeneca/40843 Crimes.bg
Прокуратурата се зае с Astra Zeneca

 

Ще бъде образувано разследване по жалбата

Прокуратурата се е заела с англо-шведската компания Astra Zeneca.

 

Семейството на 38-годишната Каролин Пети е пуснало жалба срещу компанията. Жената е починала в понеделник, в резултат на тромбоза след ваксинация с препарата на Astra Zeneca.

 

Семейството е пуснало съдебна жалба в съда в южния френски град Тулуза. По жалбата ще бъде образувано разследване. То ще трябва да установи дали има пряка връзка между ваксината и настъпилата внезапна смърт на жената.

"В случая не става въпрос да обвиним лабораторията, лекаря или болницата. Става въпрос за това да се разбере как една 38-годишна здрава жена така внезапно умря'', разясни адвокатът на опечаленото семейство Етиен Ботин.

Ботин посочи, че жалбата се касае за причиняване на непредумишлено убийство, за да се изясни дали има евентуална връзка между смъртта и инжекцията на Astra Zeneca.

Жертвата е работила като социален асистент. Тя е издъхнала в болницата в Тулуза две седмици след поставяне на ваксината, информира онлайн изданието „20minutos“.

 

Етиен Ботин разкри още, че представлява семейството и на 24-годишния студент по медицина от Нант Антони Рио, починал също вследствие на тромбоза.

Десет дни преди това му е била поставена първата доза от препарата на Astra Zeneca. Прокуратурата също се е заела със случая, за да установи всички обстоятелства около смъртта на студента.От Националната агенция по безопасност на лекарствата, която също е ангажирана с инцидента, заявиха, че на този етап не е открита връзка между ваксината на англо-шведската компания и кончината на 24-годишния младеж, пише blitz.bg.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.