Опит за убийство на Доналд Тръмп!

https://crimes.bg/po-sveta/opit-za-ubiystvo-na-donald-tramp/39534 Crimes.bg
Опит за убийство на Доналд Тръмп!

 Службите на реда са прихванали пакета

На американския президент Доналд Тръмп е бил изпратен колет с мощна отрова – рицин. Пратката е изпратена от неизвестни засега лица.

 

Това сочат източници на правоохранителните органи. Според CNN пакетът е прихванат от служителите на реда по-рано тази седмица. Наличието на рицин е потвърдено с два теста. 

 

Цялата поща се проверява извън резиденцията на американския лидер, преди да бъде доставена в Белия дом.  ФБР и американската секретна служба започнаха разследване. Според "Ню Йорк Таймс" не би могло да става дума за пакет, а за плик.

 

ФБР потвърди, че "разследва подозрително писмо, изпратено на пощенския адрес на американско правителствено съоръжение". Според бюрото сега "няма заплаха за обществената безопасност".

 

Рицинът е отровно вещество, получено от рицинови зърна. При поглъщане може да причини гадене, повръщане, вътрешно кървене, органна недостатъчност и смърт. През 2014 г. американец, осъден за изпращане на писма с рицин до американския президент Барак Обама, беше осъден на 25 години затвор.

 

През 2018 г. служителите в пощенската служба в Пентагона откриха рицин в две пратки, пристигнали във ведомството. Пакети със следи от рицин също бяха изпратени до Белия дом. 

 

Бившият американски военен Клайд Алън III призна, че е изпращал писма с отрова не само до Белия дом и Пентагона, но и до руския президент Владимир Путин и кралица Елизабет II от Великобритания.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.