Лъсна скандална истина от погребението на Даяна

https://crimes.bg/po-sveta/lasna-skandalna-istina-ot-pogrebenieto-na-dayana/39898 Crimes.bg
Лъсна скандална истина от погребението на Даяна

Последната дума е на принц Чарлз

Историкът Робърт Лейси, който е и кралски биограф направи скандални разкрития за погребението на Даяна.

 

Те видяха бял свят в новата му книга. В нея той говори за конфликта между принц Чарлз и по-малкия брат на лейди Даяна, който също се казва Чарлз. Най-скандалното е, че конфликтът помежду им възникнал в навечерието на погребението на Даяна.

 

Наследникът на британския трон изгубил толкова нерви, че си позволил да говори неласкаво за покойната си бивша съпруга. Всичко започнало със спор дали принц Уилям и принц Хари трябва да следват ковчега на майка си в общо погребално шествие.

 

„Принц Чарлз не се съмняваше, че трябва да измине целия път и с двамата синове“, цитира книгата „Battle of Brothers“ списание People. Но вуйчото на принцовете – Чарлз Спенсър не се съгласил. 

 

„Той вече беше ядосан на семейството, че превърна погребението на сестра му в кралско събитие. Особено беше против малките му племенници да вървят толкова дълго по улицата зад ковчега на майка им.

Спенсър беше сигурен, че Даяна щеше да се ужаси, като научи, че синовете ѝ трябва да издържат на такова изпитание... Той вече беше казал много на Чарлз.“

 

Тази телефонна полемика завършила с това, че братът на принцеса Даяна затворил, след като принц Чарлз „направил особено обиден коментар“ за нея.

Какво точно е казал, не се уточнява, обаче както показва историята, последната дума все пак остава за него.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.