Културист на крачка от смъртта, заради стероиди

https://crimes.bg/po-sveta/kulturist-na-krachka-ot-smartta-zaradi-steroidi/28296 Crimes.bg
Културист на крачка от смъртта, заради стероиди

Крум Томчев, известният спортист от Гоце Делчев скоро покори върховете на световния културизъм и се записа завинаги в историята, ставайки 2-ри на състезанието по натурален такъв.


Състезанието се проведе във Валенсия, Испания, а българинът след усилена подготовка от няколко месеца успя да вземе престижния сребърен медал.




Дотук всичко е добре, но зад този успех и състезаване в натуралния бодибилдинг се крие сериозен обрат в живота му.


 


Томчев смята това за призвание и се занимава от 25 години с този спорт. В началото, като голяма част от трениращите и той прибягва до стероиди за по-бърз и силен ефект. Това едва не отнема живота му. След тежко натравяне и предупреждение от лекарите продължава същия спорт, но се преориентира към натуралното трениране.


 


Заставайки пред медиите и споделяйки това от личния си живот той се надява младите културисти да имат предвид, че може да рискуват живота си, приемайки стероиди.


 


Бърза проверка показва, че интернет продължава да е залят от множество анонимни електронни магазини, които предлагат всякакъв вид добавки – за мускулна маса, за отслабване, добавки за укрепване на организма и други подобни.


За съжаление някои от тях са доказано вредни и има становище от БАБХ, което забранява продажбата им, но заниженият контрол позволява развитие на такъв тип търговия и не рядко подрастващи.


Подобно разследване имаше от известен български ютюбър, който изобличи известен треньор по фитнес, че продава вредни и забранени добавки.


 


Източник: БТВ

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.