BBC изправи Елизабет Втора на нокти

https://crimes.bg/po-sveta/bbc-izpravi-elizabet-vtora-na-nokti/42369 Crimes.bg
BBC изправи Елизабет Втора на нокти

 

Отношенията им са доста изострени

Телевизия ВВС успя да изправи британския монарх Елизабет Втора на нокти.

 

Кралската фамилия на Великобритания изрази необичайно остро недоволството си от документален филм на медията за принцовете Уилям и Хари.

 

Те отправиха обвинения към телевизията, че във въпросния филм са "представени като факти" информации, които са "неоснователни".

 

Първата от общо две серии на "Принцовете и медиите" беше излъчен на 22 ноември. Документалният филм разкрива отношенията на Уилям и Хари с представителите на медиите. Двамата често пъти отправят критика за начина, по който семейството им е представено от тях.

 

Британската преса посочва, че продукцията е породила недоволството, тъй като не е била предварително съгласувана с Бъкингамския дворец. От двореца дори са заплашили, че ще прекратят сътрудничеството си с ВВС за бъдещи проекти.

 

След излъчването на първата серия на филма, британската кралска фамилия разпространи изявление.

В него се казва, че "свободни, отговорни и открити медии са съществено важни за една здрава демокрация".

 

Бъкингамският дворец, Кларънс хаус и Кенсингтън излязоха със съвместно изявление.

"Доста често преувеличени и неоснователни твърдения от анонимни източници се представят като факти и е разочароващо, че някои медии, включително и ВВС, им придават достоверност," се казва в него.

 

За никого не е тайна, че британският кралски двор рядко си позволява да разпространи подобна позиция. Това обаче се случи, след като принц Хари многократно обвини медии, че оказват натиск върху брака му с американката Меган Маркъл. Той дори ги посочи като причина за решението му да се оттегли като високопоставен член на кралското семейство.

 

Припомняме, че Хари и Меган заведоха няколко дела срещу британски таблоиди, отбелязва БТА. Те напуснаха Великобритания и се преселиха в САЩ.

 

Истината е, че изострянето на отношенията между Бъкинганския дворец и ВВС не е от вчера. Те са в това състояние отпреди повече от 25 години, когато бе излъчено интервю с принцеса Даяна. Тогава тя разкри, че в брака ѝ има "трима души" като намекна за връзката на принц Чарлз с Камила Паркър-Боулс. Самата лейди Ди призна, че също има любовна връзка, пише blitz.bg.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.