9 жени в Афганистан получиха по 39 удара с камшик за изневери на мъжете си

https://crimes.bg/po-sveta/9-zheni-v-afganistan-poluchiha-po-39-udara-s-kamshik-za-izneveri-na-mazhete-si/27326 Crimes.bg
9 жени в Афганистан получиха по 39 удара с камшик за изневери на мъжете си

Деветнайсет души са били бичувани с камшик в Афганистан за изневяра, кражби и бягство от дома си, съобщи представител на Върховния съд, цитиран от АП и БТА.


Агенцията отбелязва, че новината потвърждава намерението на талибаните да се придържат до строгото тълкуване на ислямския религиозен закон - шериата.


Това изглежда е първото официално потвърждение, че бичуването отново е въведено в Афганистан, след като ислямисткото движение взе властта в страната през август миналата година.


По време на предишното си управление в края на 90-те години на миналия век групировката извършваше публични екзекуции, бичувания и замеряне с камъни на осъдени за престъпления от нейните съдилища.


В четвъртък говорител на талибаните каза, че те са решени да прилагат шериата.

Представителят на Върховния съд на Афганистан Абдул Рахим Рашид каза днес, че 10 мъже и 9 жени са получили по 39 удара с камшик на 11 ноември в град Талокан, в североизточната провинция Тахар. Наказанието е изпълнено в присъствието на старейшини, религиозни учени и други местни жители в главната джамия в града след петъчната молитва, добави той.

Рашид не даде повече подробности за това откъде са 19-те наказани и какво се е случило с тях след изпълнение на наказанието. Той каза, че делата им са били разгледани от две съдилища.

Източник: dir.bg

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.