Шокиращи кадри от ранен полицай след сблъсък с мигранти

https://crimes.bg/kriminalno/shokirashti-kadri-ot-ranen-policay-sled-sblasak-s-migranti/27227 Crimes.bg
Шокиращи кадри от ранен полицай след сблъсък с мигранти

В понеделник няколко европейски медии пуснаха репортаж за случая, за който твърдят, че имат доказателство, че за първи път е използвано огнестрелно оръжие при охрана на границите на Европа.


Холандско издание обвинява българските полицаи, че са открили огън по невинни хора, които се оттегляли от границата, след като били спрени. В знак на протест мигрантите замеряли с камъни униформените, при което са произведени изстрели. От медията твърдят, че един от тях е ранил сирийски тийнейджър, който се е свлякъл на земята.


Властите в България официално отрекоха полицаите да са стреляли по мигрантите, като по случая тече разследване в Турция.


Позицията на управляващите е, че мигрантите са били агресивни и са нападнали полицаите, като са хвърлели множество камъни, с които са счупили постовата кабинка, повредили са 2 гранични патрулни автомобила и са ранили един полицай.


От МВР и Главна дирекция Гранична полиция споделят, че тази агресия не е единичен случай.


Източник: dir.bg


Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.