От 170 до 220 лева „такса спокойствие“ плащали проститутки на Близнаците от Варна

https://crimes.bg/kriminalno/ot-170-do-220-leva-taksa-spokoystvie-plashtali-prostitutki-na-bliznacite-ot-varna/30385 Crimes.bg
От 170 до 220 лева „такса спокойствие“ плащали проститутки на Близнаците от Варна

Между 170 и 220 лева искали Светлин Иванов – Близнака и брат му – Красен от проституиращите в центъра на Варна, пише „24 часа“ Мъжете заявявали пред сводниците в морската столица, че вече те контролират бизнеса като ги заплашвали със силова саморазправа и затвор.Тарифата за една вечер на работещо момиче в центъра е 220 лева, а на тези по кварталите – 170.Близнаците бяха задържани през 2010 година заедно с още осем души и контролираните от тях проституиращи. Акцията по разбиването на бардаците им беше проведена посред нощ и нямаше наименование както останалите.По-късно медиите я нарекоха „Близнаците“.За бизнеса на Близнаците с наркотици и простиуция пръв алармира общинският съветник Веселин Данов, който е задържан заедно със сина си през 2008 година. От ареста той пише писмо относно това с какво се занимават двамата братя във Варна, започвайки разследване.В същото време двамата братя се явяваха основни свидетели по делото срещу Данов като на база техните показания и самопризнанията си, той беше осъден.Според „Стандарт“, братята започват бизнеса си във „Фирмата“, започнала съществуването си във Варна през около 2000 година. По-късно тя е конкурирана и от групировката. „Монопол“, която също се занимава с наркоразпространение.Изданието твърди, че лидер на „Фирмата“ е антимафиотът Веско Жеков, който е много горд, че в организацията му работят 27 полицаи на заплата. През 2008 година при проведена мащабна спецакция са задържани 22 души.След арестите, Близнаците стават защитени свидетели по делото и поемат контрола над целия бизнес във Варна.Групировката на Красен и Светлин Иванови имала строга йерархия като те двамата били на върха й. Под тях се намирали Камбоджанеца и Коджата. Третият – Чобан, е задържан с кокаин още преди спецакцията.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.