На 100 км. Бургас: Мъж живял 20 дни с трупа на майка си, не разбрал, че е починала

https://crimes.bg/kriminalno/na-100-km-burgas-mazh-zhivyal-20-dni-s-trupa-na-mayka-si-ne-razbral-che-e-pochinala/36874 Crimes.bg
На 100 км. Бургас: Мъж живял 20 дни с трупа на майка си, не разбрал, че е починала

Мъж живял 20 дни с трупа на майка си, като не разбрал, че тя е починала. Психично болният ямболлия бе поставен под пълно запрещение с решение на местния окръжен съд.50-годишният Ю. К. страдал от тежка форма на параноидна шизофрения. Той живеел сам в жилището в квартал “Зорница” и нямало кой да се грижи за него.През май т. г. починала възрастната му майка. Синът близо 20 дни живял с трупа и? в апартамента, като не разбирал, че тя е мъртва.Твърдял пред съседите в блока, че жената е жива и не позволявал на никого да влезе в жилището им. Тогава се наложило болният да бъде изведен насила от апартамента и да бъде настанен в психиатрия.По-късно бил изписан от лечебното заведение, но не пиел лекарствата си. Освен това 50-годишният мъж нямал пари за препитание и обикалял улиците, събирал боклуци и ги складирал в жилището си.Съседи от блока подали сигнал до полицията и прокуратурата, че след смъртта на майката синът не може сам да се грижи за себе си.С решение на окръжния съд Ю. К. е настанен за 3 месеца в психиатрия и е поставен под пълно запрещение.Източник: “24 часа”

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.