Франция изнася конско месо, предназначено за изследвания! Има ли опасност да стигне до България?

https://crimes.bg/kriminalno/franciya-iznasya-konsko-meso-prednaznacheno-za-izsledvaniya-ima-li-opasnost-da-stigne-do-balgariya/30825 Crimes.bg
Франция изнася конско месо, предназначено за изследвания! Има ли опасност да стигне до България?

Месото е било предназначено за изследване на лекарстваБрутална недобросъвестност разтърси цяла Франция. Властите обявиха, че са арестували 21 души по обвинение, че са разпространявали конско месо в търговската мрежа посредством фалшифицирани документи. Нещо повече, месото е било използвано с медицинска цел, за тестване на лекарства.Конско месо за изследвания плъзна в магазините във ФранцияАрестуваните подправили документите, необходими, за да се продава месото в магазините и успели да пробутат голямо количество от него на редица кланици. До арестите на групата се стигнало след като властите получили информация, че стотици коне, някои от които собственост на фармацевтичния гигант Санофи, са били препродадени на месопродавници.Сред арестуваните има и трима ветеринари, за един от които се смята, че е лидер на бандата. Разследването показа, че месото е било доставяно не само на кланици във Франция, а също е било изнасяно и за редица европейски държави, сред които Испания и Италия. До момента не е получена информация част от въпросното месо да е достигнала до България.Източник от полицията разкри, че конете са били използвани за разработване и тестване на лекарства и ваксини, предават от ПИК.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.