Експерти: Задържана от митничарите дрога може да е в основата на убийствата от този месец

https://crimes.bg/kriminalno/eksperti-zadarzhana-ot-mitnicharite-droga-mozhe-da-e-v-osnovata-na-ubiystvata-ot-tozi-mesec/37340 Crimes.bg
Експерти: Задържана от митничарите дрога може да е в основата на убийствата от този месец

Само за 6 дни в страната се извършиха 4 убийства с 5 жертви. Нещо, което не се бе случвало от десетина години, когато се избиваха престъпните босове.

На 8-ми януари в София бяха разстреляни строителният предприемач Митко Дамянов и жена му.  Семейството „ужилило” десетки  хора, като вземали пари за жилища на зелено, които така и не построили.

Едва 4 дни по-късно в Пазарджик беше застреляна в упор Татяна Стоянова, дясната ръка на кмета на града, жена и с политическо, и с икономическо влияние.

На 14-ти януари  в Пловдив беше разстрелян с ловна пушка MMA- боецът Димитър Стоянов по прякор Лудия, за когото се твърди, че се е занимавал с лихварство.

Същата вечер край Петрич бе брутално убит местен бизнесмен, чието име се свързва с наркотици.

„ Наскоро разбрах, че е заловена голяма пратка с наркотици на един от граничните ни пунктове. Твърде е вероятно някои от случаите, които сега са станали или предстои да станат, да имат общо с това нещо”, коментира криминалният психолог Тодор Тодоров пред Нова тв.

„Случаите в Пазарджик и Пловдив ги свързват с някакъв политически контекст”, отбеляза от своя страна анализаторът от "Центъра за изследване на демокрацията" Тихомир Безлов.

Има още нещо общо между четирите убийства - всяка една от жертвите е засегнала нечии финансови интереси. „Когато убиеш човек, който ти дължи пари, ти реално нямаш как да си върнеш парите. Ако се решиш на такава стъпка, това ще е тогава, когато освен, че приемаш че парите няма да се върнат, имаш и доста силна степен на засегнато его и достойнство”, отбеляза Тодор Тодоров.

 

Дали са случайност или са взаимносвързани убийствата, ще покаже развръзката.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.