Екшън с полицията: Стрелба и гонка отново по бус беглец

https://crimes.bg/kriminalno/ekshan-s-policiyata-strelba-i-gonka-otnovo-po-bus-beglec/27913 Crimes.bg
Екшън с полицията: Стрелба и гонка отново по бус беглец

Само дни след жестокия инцидент в Бургас, при който загинаха 2-ма полицаи при опит да спрат автобус-беглец се повтаря подобен сценарии, но в Благоевград.


Патрул на полицията е подал стоп-сигнал на микробус, като водачът е отказал да се подчини и рязко увеличил скоростта в опит да се измъкне. Автопатрулът веднага започва да преследва беглеца, като уведомяват колегите си за помощ. Преследването било в посока към село Врачеш, като полицаите били принудени да използват и огнестрелно оръжие. Те произвели няколко изстрела със стоп-патрони по МПС-то. От полицията заявяват, че няма пострадали при стрелбата.


Бусът се насочил към черен път, където бил последван и от патрула, тогава той спрял рязко и тръгнал назад, като блъснал служебната кола и я повредил сериозно. Веднага след това шофьорът на буса-беглец побягва в гората, като успява да избяга и да се укрие.


Малко след това е заловен от полицията при заградителните и издирвателни действия от страна на органите на реда. Те арестували 19-годишен младеж, като при проверката е установено, че е нямал шофьорска книжка. Към момента това е основната версия за бягането му от ченгетата, като тече разследване по случая.


Източник: blitz.bg


Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.