Полицайка от Видин уби баща си в катастрофа

https://crimes.bg/inczidenti/policayka-ot-vidin-ubi-bashta-si-v-katastrofa/37360 Crimes.bg
Полицайка от Видин уби баща си в катастрофа

28-годишната жена, която е катастрофирала тежко в събота край село Добри дол, където колата й се удря в ТИР, е полицайка. При удара баща й е загинал на място. 62-годишеният  Любчо П. бил на предната дясна седалка на „Опел” -а, управляван от дъщеря му Гергана, на 29 години. Младата жена е полицай от криминалния сектор във видинската дирекция. Двамата пътували от Видин към София. При предприемане на изпревалване „Опел”-ът се забил челно в ТИР „Мерцедес” с турска регистрация. Възрастният мъж загинал още при удара, а дъщеря му била ранена. Служителката на полицията е транспортирана в ломската болница с травма на таза, като живота й е извън опасност. По настояване на близките Гергана е преместена за лечение в софийска болница.

Загиналият Любчо П. от дълги години работел на крепостта Баба Вида, казаха хора от града. По данни на разследващите вина за свирепият удар има неправилно изпреварване от страна на „Опел”-а.

Само за 2014 г. на пътя Монтана – Лом при Добри дол са загинали 8 души. Всички инциденти са се случили заради неправилно изпреварване. През февруари загинаха петима гастарбайтери, пътуващи с микробус от Кърджали към Западна Европа. През юли катастрофа отне живота на двама студенти от Видин, а през септември загина мъж, чиито автомобил се заби челно в джип на енегодружество.

 

 „Още след първия тежък инцидент се обадихме във Видин и шосето е фрезовано. Асфалтът е набразден и това принуждава шофьорите да намаляват скоростта. Поставени са и всички нужни предупредителни и ограничителни знаци.”, каза шефът на КАТ в Монтана Елвис Иванов.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.