Огнен ад в столичен хотел отне живота на един човек. Какво е състоянието на ранените?

https://crimes.bg/inczidenti/ognen-ad-v-stolichen-hotel-otne-zhivota-na-edin-chovek-kakvo-e-sastoyanieto-na-ranenite/27715 Crimes.bg
Огнен ад в столичен хотел отне живота на един човек. Какво е състоянието на ранените?

Огнен ад в хотел, разположен в центъра на София, е отнел живота на един човек, а други шестима са били ранени. Преди броени минути стана ясно, че починалата е колумбийска гражданка.


Пожарът е избухнал в хотел „Централ“. Сред пострадалите, са дете на година и половина и 12-годишно момиче от Белгия, отбелязват от столичната Спешна помощ.

От там допълват още, че всички пострадали в резултат на огнената стихия, са чужди граждани.


Те са били настанени за лечение във Военномедицинска академия и в „Пирогов“. Състоянието им е стабилно и животът им е извън опасност, уточняват от лечебните заведения.

Сигналът за огнения ад е бил подаден малко след 6 ч. тази сутрин, поясниха от столичната полиция. Гостите на хотела веднага били евакуирани.


Според първоначалната информация пламъците тръгнали от втория етаж. Наложило се е движението в района на горящия хотел да бъде преустановено.

Пред Нова тв един от гостите на хотела разкрива, че чули противопожарна сирена, след което събрали всичко набързо и слезли по стълбите. Според думите му обаче, не са чули взрив или нещо подобно.


Немалка част от гостите на хотела са били спасени със стълби през терасите на третия етаж.

Хората не могли да излязат, защото стаите им се напълнили с дим. За момента все още не е ясна причината, поради която е лумнал пожарът, тръгнал от една от стаите на третия етаж.

Източник: lupa.bg


Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.