Наематели на плаж погазиха всички закони

https://crimes.bg/inczidenti/naemateli-na-plazh-pogaziha-vsichki-zakoni/28161 Crimes.bg
Наематели на плаж погазиха всички закони

Пореден случай на грубо погазване на законите и дори моралните норми се случи днес на красив роден плаж. В Кранево гражданин е станал свидетел на грубото нарушение, при което джип е навлязъл в плажната ивица, при което е закъсал. Наложил се е да бъде повикан трактор, който да го изтегли.




Джипът е имал закачена каравана, която според свидетеля е имала за цел да имитира здравен пункт. Той допълва и, че движението на трактора и джипа по пясъка е увредило пясъчните дюни.


 


Това не е първият случай на наемателите, като скоро имаше друг скандален случай, при който са издигнали незаконна постройка, която продължава да стои на плажа, въпреки издадените документи за премахване от РДНСК. От държавната институция са издали протокол, констатиращ нарушенията, съставен е акт за тях и заповед за премахване на преместваемия обект.


 


Движението и паркирането на автомобили по плажовете ни съвсем не са изолирани случаи и често по новините се съобщава за тях. Преди около два месеца имаше пореден скандален случай на луксозен джип с украинска регистрация, паркиран на плажа в Алепу.


В този случай институциите се задействаха поради големия медиен интерес и шофьорът беше издирен и санкциониран, но при повечето такива нарушения водачите остават без глоба.


Според еколози движението на автомобилите по плажа е изключително вредно и унищожава и замърсява плажните дюни, растителните видове, а дори и животинския свят.


 


Източник: plovdiv24.bg

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.