Челен удар отне живота на двама души

https://crimes.bg/inczidenti/chelen-udar-otne-zhivota-na-dvama-dushi/28143 Crimes.bg
Челен удар отне живота на двама души

Челен удар е отнел живота на двама души.


Тежкото пътнотранспортно произшествие се е случило на пътя между Генерал Тошево и с. Царичино, балчишко. Трагичната новина бе потвърдена от началникът на сектор Пътна полиция към полицията в Добрич – Жулиян Минев.




От там уточняват, че са се ударили три автомобила, двата от които са били с румънски регистрационни номера, а единият – с украински.

Според разпространената първоначална информация по случая украинският автомобил се е движил в посока към с. Кремена.


Изведнъж той навлиза в лентата за насрещно движение, където се удря с първия от двата румънски автомобила. В резултат на сблъсъка между двата автомобила, украинският се е завъртял и се е ударил челно във втория автомобил с румънска регистрация.


До изясняване на обстоятелствата и извършването на оглед от разследващите органи, движението в района на тежкото пътнотранспортно произшествие се е осъществявало в едната лента.


Експертът от Института за пътна безопасност Богдан Милчев разкри, че от 2020 година насам се забелязва спираловидно увеличение на броя на жертвите при пътни инциденти.

Само в периода от 1 до 7 август, увеличението е с осем души, което е почти двойно, спрямо същия период на миналата година.


От АПИ призовават водачите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост.

Източник: lupa.bg

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.