21-годишно момиче изчезна, откриха я полугола на гробищата

https://crimes.bg/inczidenti/21-godishno-momiche-izchezna-otkriha-ya-polugola-na-grobishtata/37814 Crimes.bg
21-годишно момиче изчезна, откриха я полугола на гробищата

Мария Митева, която изчезна на 28 май, е открита и настанена в Центъра за психично здраве. Момичето е тръгнало за Пловдив от село Горно Сахране и оттогава близките й нямаха следа къде е.

В дома й намерили любовно писмо до скандалния учител от Коматево Здравко Караджов, който през април бе обвинен от шестокласнички в сексуален тормоз. Самата Мария твърдяла пред близки, че има интимни отношения с него.

След публикацията ни брат й Динко, който живее при майка й в Горно Сахране, получил есемес „Мария е в болница, идете да я видите”.

Момичето е настанено в Центъра за психично здраве на Пещерско шосе в Пловдив. Девойката е приета на 30 май около 15 часа, заведена е в лечебното заведение от линейка на Спешна помощ.

Лекарите са били повикани, тъй като Мария била забелязана да се разхожда полугола в района на гробищата. Поведението й е било неадекватно. Специалистите са установили, че не си е пиела лекарствата от поддържащата терапия, с която е лекувала психичното си заболяване.

В откритото писмо към учителя пише:

„Вече не мога да живея без теб, Слънчо. Не мога, защото свикнах с теб. Много бих искала да си те върна обратно отново при мен. Кажи нещо. Не мога да дишам без теб. Ако не съм до теб, може отново да си причиня някоя болка. И без това без теб животът няма смисъл. Така че ще си отида от този свят с мисълта за теб, любов моя!”.

Тръгна си много разстроена, не знам какво се случва, дано не си е посегнала на живота, каза майка Мая Митева. Тя е подала сигнал в полицията заедно с Къньо Кънев. Мъжът от село Горно Сахране има ферма, в която Мая работи.

В последната година Мария живеела при нея в една от постройките към стопанството. Откакто е там, фермерът взел под крилото си девойката, която е наркозависима и с психично заболяване. Мария даже споделяла с Къньо повече лични неща, отколкото с майка си.

Доверявала ми е, че има връзка с преподавателя по физическо Здравко Караджов, въпреки че е семеен. „Казваше, че много го обича и не може да се откаже от него. На моменти имаше и малко фантазия в цялата история - разправяше, че ще забременее и той ще се разведе”, твърди фермерът.По думите му Мария се държала нормално, но на моменти изпадала в емоционални кризи. В последния месец не била добре и пушела трева. Последният път бурята се разразила на 28 май. Преди това три дни Мария работи на розобера в Казанлък и се прибра вкъщи, разказа и майка Мая, която пасе животните в стопанството на Къньо. Последния ден младата жена успяла да събере само 5 кг цвят, прибрала се по-рано и започнала да събира багаж в една чанта.

„Мимо, къде отиваш, какво ти е?”, питала я Мая. В отговор момичето започнало да буйства, даже метнало камък по джипа на Къньо и едва не потрошило стъклата. „Беше много агресивна, нямах идея какво става”, описа жената.

Заедно с мъжа успели да я вкарат в къщата и да я сложат да легне. Цяла нощ беше неспокойна, не е спала повече от час, обясни фермерът. На сутринта пак се притръшкала да тръгва за Пловдив и двамата с майка я качили на влака. Къньо дал 40-50 лева джобни. Бях прибрал телефона, който също аз съм купувал, защото беше навъртяла много сметки, разказа той. Мария обаче имала друга карта и не след дълго се обадила у дома с нея. Казала, че звъни от телефона на приятел на баща й и винаги така представяла и мъже, които водела на село. „В последния ни разговор каза, че е пристигнала, настанила се е, намерила квартира за 20 лева и отива на дискотека”, разказа Къньо.

На следващата заран той я потърсил по телефона. Отговорил непознат мъж, който обяснил, че намерил старата „Нокиа” в изгубено яке, докато си разхождал кучето в парк на ул. „Кап. Райчо” в Пловдив. Твърдял, че в джоба имало и запалка, но той взел само телефона. Впоследствие се видяхме и той ни го върна, но от Мария оттогава няма следа, тревожи се майка.„С мен нищо не споделяше и не знам как се стигна дотук”, каза Мая. След раждането на детето двете живели в Павел баня, откъдето е майката. Момичето било на 7-8 години, когато се разделила с бащата, и той настоял да го вземе при себе си в Пловдив. Минали година-две и социалните потърсили Мая да поискат съгласие да настанят Мария в Детската къща, защото баща я карал да проси. Така момичето попаднало в социалното заведение.

Майка разказа, че била на около 13-14 години, когато я потърсили отново да даде съгласие за настаняване на дъщеря в Александровска болница, защото има психично заболяване. Оттогава няколко пъти е лежала в психиатрични клиники и няколко пъти е бягала от болницата. Майката не знае каква точно е болестта, нито е получавала епикризи. Впоследствие от Детската къща ходеха да я взимат при изписването, разказа тя.

Пред нея Мария не споделяла за чувства към Здравко Караджов, но много често избухвала с думите: „Той ме вкара в лудницата!”. Това започнало през януари миналата година след скандал между учителя и бившата му ученичка. Вероятно по онова време е имало разрив, допуска Къньо. Той разказа, че на 28 януари миналата година девойката отишла пред жилището на Караджов и започнала да крещи обидни думи под балкона. После налетяла на колата му и я потрошила. Тогава съседи викали полиция, а впоследствие Мария била 6 месеца в психиатрична клиника. Като си дойде на село, ден и нощ за него бълнуваше, спомни си Къньо Кънев. Той разказа още, че много често момичето звъняло на учителя и накрая той престанал да вдига телефона. „Веднъж поиска да му се обади от моя апарат, за да не  разпознае номера, и той отговори. Като свършиха разговора, запазих телефона и впоследствие аз на свой ред звънях”, твърди Къньо. „Говорихме доста. Той ми каза: „Изтрил съм нейните телефони. Не искам да я виждам и чувам!”.След като Мария изчезнала, фермерът поразровил вещите . На няколко места намерил написан адреса на Караджов. Открил и писмото, което започвало с думите: „Здравей, Здравко! Как си, мило мое? Много ми липсваш. Точно в този момент искам да си до мен. Имам много неща да ти разказвам. Ти си моята опора. Нямам никой друг освен теб. Моля те, разбери ме. Искам да си до мен. Да сме заедно, както преди”. Къньо и Мая допускат, че Мария го е писала през май. Впоследствие намерили в телефона  и есемеси, в които точно по средата на миналия месец девойката атакувала своя приятелка на име Емануела от Пловдив. В тях казвала, че иска да се върне в Пловдив, ще събере някой лев и настоява Емануела да я приюти. Другото момиче обаче я отрязало и я нарекло с обидни думи. В деня преди да замине, историята на обажданията в телефона показала, че пак е звъняла на Емануела 17 пъти. „Като изпадне в криза, не знае какво прави и зарязва всичко. В такъв момент я интересуват само мъже и се хвърля в безразборни връзки”, каза Къньо Кънев. Имала налудничави идеи - един път купила от бензиностанция видеокасети, за да ги продава в махалата и да печели пари.

Впоследствие Къньо разбрал и че през март е купила скъп мобилен телефон, а после спряла да плаща месечните вноски от по около 45 лева. „Сега я издирват от мобилния оператор, от полицията и от болницата, откъдето е избягала последния път”, каза още мъжът.В Първо РУП има преписка по случая с потрошената кола на Караджов от миналата година. По повод на обвиненията на шестокласнички в сексуален тормоз от тази пролет работата продължава и срокът е удължен от Районна прокуратура.


Във Фейсбук е с фамилията на учителя

В профила си във Фейсбук Мария Митева се е регистрирала с псевдоним Андреа, като вместо своята фамилия е добавила Караджова. В информацията за себе си пише, че е учила в ТОХ „Асен Златаров” и че е сгодена от 12 февруари 2015-а.

На стената си Мария е качвала непрекъснато свои снимки. Голяма част са селфита, на които е позирала с разголени гърди.

Като приятели на момичето фигурират над 4900 души, голяма част от които са наблюдавали действията й, предизвикани от психическите й отклонения. Друга част от потребителите обаче са мъже от български и турски произход, които одобряват снимките й и пишат сексуални предложения под тях. Сред потребителите има и главен счетоводител на известна компания в България, който й предлага да "пее на неговият микрофон".

След като гръмна скандалът около Здравко Караджов, Мария е качила и видео от новинарска емисия, в което той обяснява, че е от 25 години в училището в Коматево и никога не е имал проблеми, а обвиненията срещу него са неоснователни. Като коментар тя е написала, че учителят е "изверг", който трябва да бъде осъден.

Чрез преглед на снимките в профилът й се наблюдава видима промяна между 2012 и 2015 г. Снимките й от 2012 г. показват симпатично усмихнато момиче с нормално телосложение, което е позирало на много снимки със свои приятели.

От началото на 2015 г. момичето започва да добавя свои снимки, на които основно показва гърдите си.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.