Жена се гаври с мъртвец и спечели луди пари

https://crimes.bg/analizi/zhena-se-gavri-s-martvec-i-specheli-ludi-pari/34315 Crimes.bg
Жена се гаври с мъртвец и спечели луди пари

Прокуратурата поиска шест години затвор

Социална работничка спечели луди пари от гавра с мъртвец.

 

Гаврата продължила години наред. Възрастният мъж на име Хайме починал още през 1980 година. Той нямал деца и роднини.

 

Оттогава социалната работничка в старческия дом, в който старецът живял до смъртта си, й хрумнала блестяща идея – да му взима пенсията. Това пише bulgaros.ovh позовавайки се на Ел Паис.

 

През първите 23 години жената получавала по 103 евро на месец, но след 2007 година – по близо 700 евро. Директорът на банката се усъмнил и наредил на един от служителите си да провери случая.

 

Служителят се разровил по документите и открил, че мъжът е починал преди тридесет години. Те се обадили в полицията и измамницата била арестувана.

 

По време на делото тя си признала, че когато старецът починал, тя му взела всичките документи и открила платежната сметка, по която да получава пенсията. 83-годишната жена е обвинена в измама и присвояване на държавни пари в особено големи размери. Прокуратурата поиска шест години затвор и да върне получените 200 000 евро.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.