Жандармерия пази Инфекциозното

https://crimes.bg/analizi/zhandarmeriya-pazi-infekcioznoto/43419 Crimes.bg
Жандармерия пази Инфекциозното

В отделението има още двама души със съмнения за коронавирус


Жандармерия пази Инфекциозното отделение на МБАЛ-Хасково.

 

Причината за това е фактът, че в същото отделение е бил приет пациент със съмнение за коронавирус, съобщават от РЗИ-Хасково, цитирани от haskovo.live. 

 

Става дума за турски гражданин, преминал нелегално нашата граница. По-късно ще станат ясни резултатите от пробите, допълват от инспекцията.

 

Още пет души са поставени под домашна карантина в хасковска област, тъй като са се завърнали от рискови страни.

През последните два дни не е имало приети лица със съмнения за коронавирус на територията на областта. Последните проби на трима пациенти в началото на седмицата бяха отрицателни.

 

По данни на bTV, турският гражданин е на 44 години. Той е искал е да влезе в България през Гърция, но не е бил допуснат от властите. Причината – идва от рисков маршрут.

 

Живял е във Франция, след което тръгва да се прибира в родната си страна през Италия с ферибот. След отказ решава по черни пътища да влезе нелегално в нашата страна.

 

Заради лошото му здравословно състояние граничните власти са сигнализирали РЗИ-Хасково и местните медици.

„В момента мъжът е в добро общо състояние, няма температура или кашлица. Сутринта му е взет секрет, който ще бъде изпратен за изследване в Стара Загора. При негативен резултат ще бъде върнат в ареста “, каза д-р Красимира Кинова.

 

Пред стаята му има жандармерия, а всички контактували с него са били с предпазни средства, категорични са от болницата. В инфекциозното отделение има още двама души със съмнение за коронавирус – 27-годишен мъж и 48-годишна жена. Предстои да им бъдат взети проби, които да се изследват. 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.