Внимание! В действие е нова схема за узаконяване на крадени коли

https://crimes.bg/analizi/vnimanie-v-deystvie-e-nova-shema-za-uzakonyavane-na-kradeni-koli/38002 Crimes.bg
Внимание! В действие е нова схема за узаконяване на крадени коли

 

Застрахователите вече са наясно със схемата

В действие нова схема за узаконяване на крадени коли.

 

Заради вратичка в закона напоследък въпросната схема набира все по-голяма популярност, посочват от полицията и прокуратурата в Германия.

 

Мошениците крадат скъпи автомобили, след което откриват идентичен модел, опожаряват го и взимат регистрацията му.

Това се дължи на една малка особеност на германската система за застраховане. Застрахователната компания изплаща щетите на собствениците, но прибира останките и след това ги продава заедно с регистрацията с презумпцията, че ще бъдат използвани за резервни части.

 

Така след известно време овъгленият автомобил се появява на търг. Това дава възможност на крадците да го купят за жълти стотинки. Останалото зависи от техническите умения на механиците в престъпната група, които трябва да пренесат номерата на изгорялата кола върху откраднатата и да я узаконят.

 

Застрахователните компании вече са наясно с действащата схема и това е повлияло сериозно на цените на изгорелите автомобили. Дори и най-безполезните купчини ламарини вече се продават за петцифрени суми. Неотдавна напълно изгоряло BMW X5 с документи е било предложено на цена от €10 400.

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.