В ЗАЛЕЗА НА КАРИЕРАТА СИ МОТО-ШАМПИОНЪТ МАРТИН ЧОЙ ЗАТЪНА В БОРЧОВЕ

https://crimes.bg/analizi/v-zaleza-na-karierata-si-moto-shampionat-martin-choy-zatana-v-borchove/28546 Crimes.bg
В ЗАЛЕЗА НА КАРИЕРАТА СИ МОТО-ШАМПИОНЪТ МАРТИН ЧОЙ ЗАТЪНА В БОРЧОВЕ

Единственият апартамент, в съсобственост с майка му и брат му в Банишора, е заложен за 20 000 лв в кредитна къща ЕВРОКОМЕРС.Най-голямата бг-надежда в мотоспорта и абсолютен републикански шампион Мартин Чой яко е скъсал джоба и виси поредна година с 20 бона на едни от най-зловещите лихвари в София. Въпреки, че зад гърба му стоят мощни спонсори в лицето на мастита верига гръцки бензиностанции и най-известната немска марка автомобили, моторджията явно харчи повече, отколкото изкарва и е затънал до шията, става ясно от справка в Имотния регистър. Там е записано, че родният му дом е заложен още преди четири години срещу смешната за много от спонсорите му сума от 20 бона в лева. Нещо повече - за да му броят такива джобни пари, лихварите са принудили баща му, майка му, както и  брат му Свилен от първия брак на майка му, да му станат съдлъжници и солидарно да отговарят за нечовешките лихви, които всеки месец Мартин трябва да шари. Заборчняването към толкова свирепа кредитна къща навежда на множество нерадостни изводи, един от които е, че никоя нормална банка не желае Чой за клиент. А тази хипотеза е в сила или ако кредитоискателят няма официални доходи, или ако има т.нар. “лошо ЦКР”. Простонародно, това значи, че в миналото си Чой трябва да е завличал банки и да не си е връщал заемите дълго време, както и те да са в особено големи размери. Но дори и в такива случаи, всяка банка би направила изключение за толкова именит спортист, имащ солидни спонсори зад гърба си. Да не говорим, че повечето от фирмите, чието лого краси мотора на състезателя ни, с лека ръка ще му брои 10- 20 000лева на ръка, надявайки се после да си ги осребри чрез рекламните му участия в медиите. 

В спортните среди отдавна се коментира страстта на моториста с корейски произход всяка година да се докарва с последен модел мотор, наточен с всички екстри, за които брои не по-малко от 100,000 лв. Наличието на сериозна корпоративна подкрепа от банка обаче изключва възможността 20-те хилядарки към кредитната къща да са инвестирани в подготовката и подръжката на мотора му, защото лихвите по това задължение едва ли са известни на спонсорите му и са част от договорите с тях.Накратко - за да попадне мотошампионът в ръцете на толкова зловещи лихвари, трябва да има по-сериозно основание. В Търговския регистър е видно, че Чой е управител и собственик в две дружества, свързани тясно с мотоциклетизма, които все още не са обявили годишните си финансови отчети, но те със сигурност не са запорирани, т.е счетоводството им се води изрядно. Шампионът няма друга недвижима собственост и надали кредитът е отишъл за ремонт на поредния мотор примерно.

Злите езици от моторспорт средите коментират слабите му представяния на последните няколко състезания, а на завършилия току-що шампионат на пистата СПА в Белгия се движи доста по-бавно от съотборниците си.

Според клюката, таланта на моториста го изоставя и заради друга негова страст – хазарт и разгулни мъжки компании. Не е изключено гонещият 40-те спортист да се е хлъзнал по нанадолнището и да е станал зависим от забранените субстанции, които употребяват приятелите от неговото обкръжение. Цените за грам “бело” вървят от 1000 лв. нагоре и лесно могат да подтикнат зависимите хора без сериозни доходи към рисково финансово поведение. А това да ги вкара в омагьосания кръг на постоянното влизане в заеми. Изглежда обърканото финансово положение на моториста сериозно влияят на психиката и подготовката му за състезания. Завистници сплетничат, че залязващият ни шампион няма да остане скоро на улицата. И допълват, че Чой нямал нищо против да заработва по най-старият начин като мъжка държанка на богати и непретенциозни дами. Клюката мълви, че когато останел без средства за поредното състезание или вноска към лихварите, Мартин се е светнал да обслужва сексуално дами за пари, под предлог, че ще им ги върне. Говори се също, че  нашия състезател е намерил доста  рафиниран начин да получава материална подкрепа и за кариерата си, маскиран като емоционално и бизнес приятелство.

Уви, след толкова успешни години, в залеза на кариерата си, Мартин Чой е на път да се нареди сред други спортисти от близкото ни минало, за които парите и слабите ангели се оказаха най-голямото им изпитание.

Източник: Crimesbg.com

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.