Ужасяваща находка в Стара Загора: Откриха яма с трупове

https://crimes.bg/analizi/uzhasyavashta-nahodka-v-stara-zagora-otkriha-yama-s-trupove/34236 Crimes.bg
Ужасяваща находка в Стара Загора: Откриха яма с трупове

Взети са проби за лабораторен анализ


Ужасяваща находка изплува в Стара Загора.

 

Служители на инспектората при Община Стара Загора, са се натъкнали случайно на ямата за трупове след подаден сигнал от граждани за незаконно изхвърляне на отпадъци.

 

В ямата са били открити животински отпадъци като кожи от заклани овце и кости от едър добитък – телета, крави и коне.

 

Ямата се намира в близост до завод за приготвяне на фуражни смески и само на 20 м от коритото на река Сазлия в рамките на градския квартал „Индустриален“, пише "Монитор".

 

Резултатът от предварителната проверка и изпратен на вниманието на районната прокуратура, откъдето са образували досъдебно производство по член 352 ал.1 от НК за нерегламентирано замърсяване на околната среда и създаване на опасност за живота и здравето на хората.

 

Тепърва ще се изяснява чия собственост е теренът и кой е изхвърлил отпадъците си там. Според запознати мястото е собственост на физическо лице, което се занимава с приготвянето на колбаси.

 

Директорът на ОД за безопасност на храните д-р Дамян Миков потвърди информацията. По думите му цялото пространство е било превърнато в нерегламентирано сметище, извън ямата също имало разпилени от бездомните кучета кости и останки от животни.

 

Взети са проби за лабораторен анализ, тепърва се очакват резултатите.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.