Уволниха половин граничен пункт

https://crimes.bg/analizi/uvolniha-polovin-granichen-punkt/37694 Crimes.bg
Уволниха половин граничен пункт

8 гранични полицаи от пункта с Гърция до Свиленград Капитан Петко войвода са били уволнени, стана ясно днес. Това е половината от състава на звеното към РГС Смолян. Още петима са получили дисциплинарни наказания.

В началото на годината отдел "Вътрешна сигурност" на МВР започна разследване след сигнал на ДАНС, че може би над турски трафикант на бежанци от Гърция има чадър, съобщава „24 часа”.

Това се подкрепяло от записи на камери, на които уж пътуващия редовно за хазарт в Свиленград комшия подава кутия на будката за паспортен контрол. В колата му при поредното преминаване било открито и 14-годишно сирийче.

Самите полицаи навремето отрекоха каквито и да било обвинения, поискаха потворна проверка и преназначаване на границата с Турция. Сега щели да обжалват заповедите. Очаквало се след кадровото оголване на пункта да командироват служители от вътрешността на страната.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.