Убиецът Мерт с шокираща гавра от затвора

https://crimes.bg/analizi/ubiecat-mert-s-shokirashta-gavra-ot-zatvora/34336 Crimes.bg
Убиецът Мерт с шокираща гавра от затвора

Той се надява да излезе предсрочно от панделата

Убиецът от Джебел - Мерт Мехмед, който към днешна дата е зад решетките, разтърси обществото с шокиращата гавра.

 

 

„Някои грешки са толкова сладки, че е грях да ги допуснеш само веднъж“, споделя в социалните мрежи ужасяващият убиец Мерт Мехмед.

 

Младият мъж от Джебел изтърпява 30-годишна присъда за двойното убийство на майка и дете. Той е зад решетките от близо 6 години. Мъжът трябваше да изплати кръвнина в общ размер на 450 000 лева, но до този момент роднините на зверски убитите майка и дъщеря, не са получили нито лев обезщетение.

 

Смразяващото кръвта деяние бе извършено в нощта на 20 срещу 21 април 2014 година в Джебел. 24-годишната Джейлян и 7-годишното й дете Джейда бяха открити мъртви в дома си, след като домоуправителят на жилищния блок подаде сигнал към спешния телефон 112 за силна миризма на разложен труп, носеща се от апартамента на Джейлян Юсуф.

 

Малко по-късно полицейски патрул бе принуден да влезе през терасата на първия етаж в жилището на семейството. Там униформените се натъкнаха на ужасяващата гледка: телата на Джейлян и детето й лежащи на леглото, зверски заклани и покрити с одеяло, а стените оплискани с кръв.

 

Разследващите задържаха за деянието 18-годишния тогава Мерт Мехмед. Тийнейджърът се вмъкнал в жилището, за да краде, въоръжен с брадва. Джейлян обаче се събудила и се развикала. Той я ударил с брадвата и майката паднала върху спящото дете. То се събудило, при което Мерт му нанесъл първия удар с острието, който бил смъртоносен. Въпреки това ученикът ударил момиченцето повторно.

 

Стените на стаята се оплискали с кръв. След като обезвредил жената и детето Мерт хвърлил върху телата им одеяло и преровил апартамента. Успял да открие между 250 и 300 лева в дамското портмоне на Джейлян, взел и 2 телефонни апарата. След това ученикът се прибрал в дома си, който се намира в съседния блок, хвърлил окървавените дрехи за пране и легнал да спи.

 

На другия ден отишъл на пазар с майка си. С откраднатото си купил нови маратонки и мобилен телефон. Новите маратонки бяха на краката му, когато бе произнесена присъдата.

 

Към днешна дата Мерт излежава присъдата си в Пловдивския затвор, твърдят запознати. Меракът му обаче е да излезе предсрочно за добро поведение. В същото време в профил в социалните мрежи се появиха негови снимки от килиите - с пура в уста.

 

„Човек не съжалява толкова много за нещата, които е направил погрешно, колкото за нещата, които изобщо не се е опитал да направи“, споделя Мерт. В профила му в социалната мрежа Фейсбук, убиецът е посочил като местоживеене Маями, Флорида.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.