Убиец от Варненско си получи заслуженото

https://crimes.bg/analizi/ubiec-ot-varnensko-si-poluchi-zasluzhenoto/42286 Crimes.bg
Убиец от Варненско си получи заслуженото

 

Младият мъж ще трябва да заплати и обезщетения за причинени неимуществени вреди

37-годишният убиец М.М. си получи заслуженото.

 

Мъжът е бил предаден на съд с обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Варна за извършеното от него убийство на родителя си.

Това е престъпление по чл. 116, ал. 1, т. 3, пр. 1 във връзка с чл. 115 от НК.

 

От пресцентъра на Апелативна прокуратура – Варна съобщават, че М.М е бил признат за виновен. 

Според решението на Окръжния съд в морската столица, той ще изтърпи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 11 години. Изтърпяването на наказанието ще протече при строг режим. Наложеното му наказание е по-ниско от минималното, предвидено в закона за това престъпление, тъй като е приложен чл. 55, ал. 1, т. 1 от НПК поради наличието на многобройни смекчаващи вината обстоятелства.Съдът е взел под внимание гражданските искове на четирима от близките роднини на жертвата на престъплението. Извършителят е бил осъден да заплати обезщетения за причинени неимуществени вреди на обща стойност 130 000 лева.

Освен това той ще трябва да покрие и направените по делото разноски в размер на 1602,95 лева, както и държавните такси върху уважените граждански искове.След поредна ескалация на конфликт между баща и син на 17 май тази година, в семейната къща в с. Петров дол, младият мъж е умъртвил родителя си.

Известно е, че конфликтът помежду им датирал от дълго време.

 

Отначало смъртта на възрастният мъж била приета като естествена поради множеството тежки заболявания, от които страдал.

В резултат на извършената ексхумация на тялото и направените съдебно-медицински експертизи обаче станало ясно, че смъртта му е в резултат на задушаване.

 

В крайна сметка М.М. е признал за извършеното от него престъпление, пише blitz.bg.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.