Трима на съд заради опит за източване на европейски пари

https://crimes.bg/analizi/trima-na-sad-zaradi-opit-za-iztochvane-na-evropeyski-pari/40287 Crimes.bg
Трима на съд заради опит за източване на европейски пари

Окръжна прокуратура във Варна внесе в съда обвинителен акт за опит за неправомерно получаване на средства от Европейския фонд за гарантиране на земеделието срещу трима души, съобщиха от държавното обвинение.През периода 18 март - 8 юни 2010 година те подали множество заявления за входяща регистрация, включително и окончателно такова за подпомагане.

В тях обвиняемите представили неверни сведения затова, че използват конкретно индивидуални обработваеми парцели в землищата на различни общини на територията на цялата страна.Заявленията трябвало да дадат основание търговско дружество да получи неправомерно средства от Европейския фонд за гарантиране на земеделието. Поради дублиране на декларираните площи със заявления на други земеделски производители, които в действителност обработвали тези имоти, средства не били отпуснати, уточняват от прокуратурата.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.