Тежка глоба за Алексей Навални

https://crimes.bg/analizi/tezhka-globa-za-aleksey-navalni/40535 Crimes.bg
Тежка глоба за Алексей Навални

 

Следващото заседание е на 20 февруари

В Москва се състоя съдебно заседание по делото за клевета срещу ветерана от Великата отечествена война Игнат Артьоменко, обвиняем по което е опозиционерът Алексей Навални.

 

Прокурорът поиска Навални да бъде глобен с 950 000 рубли (около 10 600 евро).

Навални нарече Артьоменко и още няколко участници в агитационен клип в подкрепа на президентските поправки в конституцията „позор за страната и предатели“.

Следващото заседание по делото е на 20 февруари.

 

Междувременно президентът на Русия Владимир Путин бе категоричен пред представители на световни медии, че противниците на страната се опитват да използват Алексей Навални за собствените си цели.

 

Президентът Путин заяви, че хора като опозиционера Алексей Навални се използват за целите на политиката на възпиране на Русия:

„Нашите опоненти или потенциални противници винаги са залагали на много амбициозни и жадни за власт хора. Винаги са ги използвали. Разбира се, за своите собствени интереси“.

 

Владимир Путин изтъкна създаването на руската ваксина срещу Covid-19 и добави, че това не е единственото постижение на Русия:

„Имаме много постижения. Това започва да дразни. Оттук се появява и политиката на възпиране, включително в икономиката“. 

 

Като друга причина за политиката на възпиране президентът Путин посочи успехите на Русия в разработването на нови оръжейни системи.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.