Стана ясно кой е собственикът на българския камион с нелегални емигранти в Гърция

https://crimes.bg/analizi/stana-yasno-koy-e-sobstvenikat-na-balgarskiya-kamion-s-nelegalni-emigranti-v-garciya/38466 Crimes.bg
Стана ясно кой е собственикът на българския камион с нелегални емигранти в Гърция

Задържаният грузински шофьор е без книжка

ГДБОП и гръцките спецслужби работят съвместно за разкриването на канал за незаконни превози след новия случай на камион с българска регистрация, който бе заловен с нелегални емигранти в Северна Гърция.

 

Камионът е с пазарджишка регистрация и е бил собственост на молдовски гражданин, съобщи bTV. По думите на вътрешния министър Младен Маринов се проверява движението на превозното средство, собственика, фирмата, на която е регистриран и в координация с гръцките власти се работи усилено по случая.

 

В камиона са намерени 41 нелегални бежанци от Афганистан. От пазарджишката фирма, продала машината на молдовеца заявиха, че пред тях 36-годишният мъж обяснил, че възнамерява да внася дрехи от Турция за Молдова и затова търси да купи камион. По информация на гръцките власти задържаният шофьор е грузинец и няма шофьорска книжка.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.