Стана ясно какво наследство е оставил Кирил Рашков на семейството си и кой сяда на трона му

https://crimes.bg/analizi/stana-yasno-kakvo-nasledstvo-e-ostavil-kiril-rashkov-na-semeystvoto-si-i-koy-syada-na-trona-mu/43627 Crimes.bg
Стана ясно какво наследство е оставил Кирил Рашков на семейството си и кой сяда на трона му

 

Запознати твърдят, че е повече от щедър към наследниците си

Изясни се какво наследство е оставил Кирил Рашков на семейството си, както и кой ще седне на трона му.

 

Припомняме, че циганският барон се спомина преди дни.

Оказва се, че Рашков е оставил наследство в размер на над 100 млн. лева. Гигантската сума е натрупана след десетилетия търговия с дрога, алкохол менте, джебчийство и сводничество.

 

В нелегалната дейност е ангажиран почти всеки от клана Рашкови, но печалбите се връчват лично на боса. Впоследствие самообявилият се за ромски монарх решава еднолично на кой какъв дял да отпусне.

 

Запознати твърдят, че Кирил Рашков е повече от щедър към наследниците си. Той обаче предвидливо запазва огромна част от парите за черни дни. Следвайки ромските традиции, той моментално обръща припечеленото в злато. Според запознати до смъртта си, той успява да натрупа над един тон от жълтия метал.

Слуховете, че кюлчетата се съхраняват по тайни чекмеджета са категорично неверни, кълнат се близки до циганската фамилия.

 

През годините Кирил Рашков има доста лош опит по темата. Още преди 1989 г. при арестите му властите конфискуват натрупаните златни съкровища. До промените той има цели седем присъди за различни престъпления, сред които притежание на злато, левове и чуждестранна валута. Общото наказание е 30 години затвор, но след 10 ноември е амнистиран с подпис на президента Желю Желев.

 

Твърди се, че немалко килограми е струвало и откупуването на фамилията след размириците в родното им село Катуница, пише столичен таблоид.

Поучен от горчивия си опит преди няколко години, Рашков предвидливо изнася златните кюлчета към чужди трезори. Част от съкровището, включително и десетки чанти с пачки, все пак остават в България. Те са оборотни средства, предназначени за издръжка на многобройната фамилия и плащане на "такса спокойствие" към ченгета и политици, обясняват запознати.

 

Според ромските традиции след смъртна на Кирил Рашков контролът върху богатството преминава в ръцете на новият шеф на клана.

На погребението в неделя стана ясно, че царската титла отива при сина му – Ангел. Самият избор далеч не е бил единодушен, обясняват запознати. Наред с единствения жив "царски" син, претенции към трона и парите има и сестра му Събка. Оправната дама дори пробва да вербува на своя страна майка си Костадинка. Номерът й обаче не минава. След новината за кончината на Кирил Рашков, съпругата му еднолично определя за наследник сина си Ангел. 

 

Твърди се, че изборът на Ангел е бил напълно закономерен. Новият цигански монарх от години е човекът, който движи семейния нелегален бизнес. Той държи и контактите с подземния свят, както и над десетина брокери на цигански гласове, които са особено полезни по време на избори. Смята се, че в момента фамилията на цар Киро контролира между 25 000 и 30 000 ромски гласа. Прави впечатление обаче, че влиянието им е отслабнало – преди десетина година "разполагали" с над 100 000 гласа.

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.