Спасителите проговориха за трагедията с млад мъж на плаж "Крайморие"

https://crimes.bg/analizi/spasitelite-progovoriha-za-tragediyata-s-mlad-mazh-na-plazh-kraymorie/41502 Crimes.bg
Спасителите проговориха за трагедията с млад мъж на плаж "Крайморие"

 

Пристигналите на място спешни медици успяват само да констатират смъртта на момчето

Спасители проговориха за трагедията, сполетяла млад мъж на плажа на  бургаския кв. „Крайморие“.

 

В продължение на 45 минути спасителите се опитвали да върнат към живота 27-годишния младеж от харманлийското село Бисер. 

Младият мъж е починал вследствие на масиран инфаркт.

Той е паднал по очи пред майка си на излизане от морето – не на дълбоко, а на такова място, където нивото на водата е между 15 и 25 сантиметра. Бил е изваден мигновено от спасителите и не е успял да се нагълта с вода, пише "Флагман". Спасителите Любомир Лалев и Радослав Байчев са били на смяна в късния следобед, когато изведнъж чули викове от морето. Лалев бил по-близо и стигнал до мястото много бързо.

Реагирал светкавично като издърпал на брега изпадналия в безсъзнание младеж.„През деня плажът беше много спокоен, времето беше променливо и почти нямаше хора във водата. Малко след 17 ч. чух викове и веднага локализирах мястото, откъдето идват. Момчето беше паднало във водата, а майка му крещеше за помощ. Веднага го извадих от водата и полагайки го легнал на пясъка започнах да го реанимирам“, разказа Любомир Лалев, който е бил на смяна на 1 пост, когато е станал инцидента. В това време, разбирайки че се случва нещо сериозно, в рамките на 1-2 минути колегите му от другите постове също се притичват на помощ. Към тях се присъединява и старшия спасител Васил Алексиев, който управлява екипа спасители на плажа в кв. "Крайморие". С него е и Радослав Байчев.„Когато аз пристигнах на мястото колегата вече беше започнал реанимацията – обдишваше момчето уста в уста, правеше сърдечен масаж. Човекът повърна няколко пъти храна, което категорично означава, че той не е бил нагълтал вода. Обдишвахме го в продължение на 45 минути, независимо от случващото се. За съжаление не успяхме да го спасим“, каза на свой ред Байчев. Пристигналите на място спешни медици успяват само да констатират смъртта на момчето.Аутопсията показва, че най-вероятната причина за смъртта му е масиран инфаркт. Тази информация непряко се потвърждава и от думите на майката на момчето, която въпреки трагичната развръзка е изказала благодарностите към спасителите за опита, макар и неуспешен, да спасят 27-годишното й момче. Тя е разкрила, че синът й има вроден сърдечен проблем.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.